≫ 

Sin legende Zvezde može da bude u prva tri pika na NBA draftu?

Deni Avdija bi mogao da bude visoko pozicioniran

  • 2
Deni Avdija, KK Crvena zvezda, KK Makabi, Evroliga 2020 Foto: MN Press

Golden Stejt Voriorsi imaju pravo na izbor 2. pika za draft 2020. a na to mesto mogao bi da bude izabran srpsko-izraleski košarkaš Deni Avdija (ima dvojno državljanstvo), prenosi Yahoo sport.

Košarkaš Makabija, i sin legende Zvezde, Zufera Avdije, koji je trenutno ne igra za ekipu iz Tel Aviva jer se sprema za probne treninge u Americi, prijavio se za draft i čeka momenat da ode u SAD.

Kako prenosi portak Yahoo Avdija bi mogao da bude kotiran u prva tri pika, zavisnosti od toga kako se pokaže.

Minesota ima pravo na izbor prvog pika, Voriorsi drugog, a Šarlot trećeg.Svako ima izbor da iskoristi priliku ukoliko prethodni klub ne izabere Avdiju.

Avdija je u Evroligi prošle sezone imao 12, 9 poena, 6,3 skoka i 2, 7 asistencija i kako amerikanci prenose ima " visok košarkaški IQ, plus odličnu tehniku i predispozicije.

Deni Avdija, KK Crvena zvezda, KK Makabi, Evroliga 2020 Nebojša Ilić uručuje poklon Deniju Avdiji na meču Zvezde i Makabija Foto: MN Press

Ali, prilično je teško prognozirati jer sve zavisi od generalnih menadžera klubova koji često greše, setimo se Detroita i 2. pika Darka Miličića, ili Portlanda i Grega Odena kao 1. pika.

Trenutno je u prosoektu sajta nba draft. the.ringer.com bek Kilian Hejs koji igra za Ulm, projektovan kao prvi pik, Entoni Edvards, takođe bek kao drugi, a Lamelo Bol kao treći, Devin Vasel sa Florida Stejta jkao četvrti, i Deni Avdija kao peti.

Srpski košarkaš iz Olimpijakosa Aleksej Pokuševski je prognoziran kao 12 pik.

Video: Sin Zvezdine legende: Otac mi nije rekao za koga će navijati

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    15. oktobar 2020 | 21:19

    Zufer Avdija i Nebojša Čović najveće legende malog kluba iz predgradja 😂😂😂😂😂

  • Gg

    15. oktobar 2020 | 22:57

    Avdija je isto kao i vama Duljaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA