Milutinov se vratio posle korone u porazu CSKA: Alba iznenadila prvaka Rusije

Košarkaši Albe iz Berlina iznenadili su ekipu moskovskog CSKA pobedom u gostima 93:88 u četvrtom kolu Evrolige

  • 1
NIKOLA MILUTINOV Foto: MN Press

Alba je odigrala bolje drugo poluvreme od ruskog tima i prevashodno u trećoj četvrtini trasirala sebi put do pobede. Do nje ju je vodio i Simone Fontekio sa 20 poena, ali je još nekoliko igrača Albe bilo dvocifreno.

Maodo Lo je ubacio 15 poena, Pejtons Siva 12, Luk Sikma 11, a Markus Erikson 13.

Na drugoj strani su dominirali Majk Džejms i Vil Klajburn. Prvi je postigao 27, drugi 25 poena, ali su ostali bili vrlo "tanki" jer su još samo dvojica košarkaša prebacila pet poena.

Darun Hilijard, koji je ubacio osam, a onda i Toko Šengelija koji je bio strelac devet poena. Nikola Milutinov, srpski centar, vratio se na parket posle pauze zbog korona virusa, ali je upisao samo četiri poena i jedan skok u doziranoj minutaži (sedam i po minuta).

Posle tvrdog prvog poluvremena koje je CSKA rešio u svoju korist 51:47, Alba je poenima Fontekija otvorila drugo poluvreme i izjednačila posle dva i po minuta.

CSKA je odgovorio serijom od pet poena za 56:51 posle čega se Alba opet vratila iz minusa i poenima Eriksona povela sa linije za slobodna bacanja - 66:64, pred kraj treće deonice.

Na startu četvrte Alba trojkama Grejndžera i Eriksona odlazi na devet razlike, da bi prvi put imala dvocifreni plus 77:67 posle nove trojke Eriksona, nešto više od sedam minuta pre kraja.

Majk Džejms je pogotkom spolja na dva minuta i deset sekundi pre kraja vratio svoj tim na jedan posed zaostatka 82:79, ali su Nemci do kraja sačuvali prednost i upisali pobedu.

Ovo je Albi prva pobeda posle četiri utakmice, što je dovoljno tek za 16. mesto Evrolige, dok je CSKA deveti sa dve pobede i dva poraza.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA