≫ 

Zvezda trojkama i odbranom demolirala Mornar: Barani bačeni na kolena u Pioniru!

Beograđani imaju tri pobede iz tri kola

  • 51
KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar u meču trećeg kola ABA lige sa 93:62.

Crveno-beli su rešili pitanje pobednika u trećoj četvrtini kada su imali čak osam izgubljenih lopti, ali su igrali dobru odbranu, a trojkama su rešavali napade na drugoj strani.

Tu treću četvrtinu obeležio je i veliki broj faulova u napadu na obe strane. Više ih je imao Mornar, koji je tokom pet minuta ubacio samo pet poena.

Zvezda je u tom periodu odmakla na 20 poena prednosti i praktično tada rešila meč u svoju korist. Ako dodamo na to 13 trojki iz 25 pokušaja, jasno je gde leži ključ pobede crveno-belih.

Najefikasniji je kod pobednika bio Džordan Lojd sa 16 poena, Dejan Davidovac je ubacio 13, a Lengston Hol je imao 12, dok je Tejlor Ročesti imao sedam poena i sedam asistencija. Isto toliko imao ih je i Lojd.

Dvocifren je bio i Marko Jagodić-Kuridža sa 11 poena. Na drugoj strani je 12 poena imao Džejkob Pulen, ostali su svi imali manje.

Prvo poluvreme proteklo je u lošem šutu Zvezde, ali dobroj odbrani izabranika Saše Obradovića.

Odbrana, uz dobar skok u napadu omogućio je crveno-belima nekoliko drugih i trećih šansi tokom prvog poluvremena tako da je Zvezda na tome gradila svoju prednost.

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

Napad je pokrenuo Lengston Hol lepim flouterom posle trojke Kenija Gejbrijela.

Gejbrijel je pogodio iz levog ćoška koji su igrači Zvezde isprva teško branili i odatle je pogodio dve trojke.

Pulen se nadovezao fintom i šutem za tri posle kog pada i dobija tri slobodna bacanja. Mornar tada dolazi do 13:7 sredinom prve deonice.

Solidnu rolu je imao u tim trenucima i Uroš Luković koji je dobro branio Ognjena Kuzmića, ali nije mogao protiv napada rivala.

Džordan Lojd je poentirao, trojku je pogodio Davidovac i Zvezda se za minut vratila u igru, a posle poena Kuzmića i povela 14:13.

Četiri minuta posle vođstva Mornara od šest razlike, Zvezda je poenima Voldena povela šest razlike, ali je do isteka prvih deset minuta Mornar uspeo da priđe na 24:23.

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

U drugoj je Tejlor Ročesti doprineo napadu, a Zvezda je zgusnula odbranu u reketu, a kako šutevi spolja nisu prolazili, Barani su četiri minuta bili bez pogotka.

Za to vreme, crveno-beli su povećavali razliku. Prvo ukradena lopta Lazića i trojka, pa onda ofanzivni skok Marka Jagodić-Kuridže i sredinom drugog perioda bilo je 34:23 za domaćina.

Do kraja poluvremena crveno-beli su bez mnogo problema sačuvali prednost i ubacili skoro 50 poena za 20 minuta - 46:36.

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

Drugo poluvreme je počelo opasnim sudarom Džordana Lojda i Uroša Lukovića. Lojd je pao na parket i ostao još ceo jedan napad da leži, dok se Zvezda branila na drugoj strani terena.

Kada se pridigao, počeo je da rešeta Mornar. Dve trojke i dvojka, serija Zvezde 8:0 za nepuna tri minuta i 54:36.

Crveno-beli su posle niza ofanzivnih faulova na obe strane poentirali preko Hola sa poludistance za +20 sredinom treće četvrtine.

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

Napad Mornara se raspao, Dejan Davidovac se priključio napadu trojkom i dobrim ubacivanjem pod koš rivala i očas posla je prednost Zvezde iznosila 28 poena - 67:39.

U tom trenutku, ništa nisu mogli da pogode Barani, sve do pretposlednjeg minuta treče deonice. Tada su ubacili dve trojke, a Nidam je kontru posle ukradene lopta završio polaganjem, pa je Mornar bio u zaostatku 67:47 posle 30 minuta.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tokom četvrte četvrtine, Mornar je uspeo samo da napravi seriju od sedam poena pet minuta pre kraja u trenutku kada je Zvezda imala 31 poen prednosti.

Tada su Barani popustili, crveno-beli su dodali gas i u završnici rutinski priveli meč kraju. Posle tri utakmice Zvezda je sa tri pobede na prvom mestu, dok je Mornar sa dve pobede i porazom četvrti.

Četvrta četvrtina:

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

40. minut - Lazić fauliran i polovičan sa linije za slobodna bacanja. Kapiten crveno-belih postavlja konačan rezultat - 93:62.

39. minut - Trojka Simonovića! Krilo Zvezde samo overava pobedu svoje ekipe - 92:62.

38. minut - Dobrić fauliran i precizan oba puta sa linije bacanja. Novi poeni za Ognjena, ovog puta van linije 6,75 za 89:62.

37. minut - Polaganje Vranješa, pa onda i Šehovića, Mornar prilazi na -22, 84:62 za Zvezdu.

36. minut - Ročesti asistira Simonoviću za 84:58 u korist crveno-belih.

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

35. minut - Serija Mornara, dve trojke i poen sa slobodnih bacanja. Rit ide na obruč, a Nidam od table pogađa sa tri metra - 82:58.

34. minut - Duop Rit blokira protivnika, a onda ubacuje trojku na drugoj strani - 80:49 vodi srpski tim.

33. minut - Trojka Zvezde, ubacuje je Davidovac, sve sada prolazi u napadu crveno-belih - 77:49 za crveno-bele. Lojd je u međuvremenu ukrao loptu i otišao do obruča.

32. minut - Novi pogodak Zvezde za tri, Smit lepo fintira i prolazi do obruča gde zakucava - 72:49.

31. minut - Kraj utakmice za Voldena, pet faulova za njega. Jeremić gazi liniju, a Jagodić-Kuridža ulazi sa trojke u reket i pogađa horog - 69:47 za Zvezdu.

Treća četvrtina:

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

30. minut - Koraci Hola, izgubljena lopta Pulena, pa onda ukradena lopta Smita, a Jeremić promašuje trojku na kraju četvrtine.

29. minut - Tek drugi koš Mornara i tri poena za Barane. Jeremić posle lošeg šuta Terija daje trojku, pa onda Nidam poentira u kontri posle izgubljene lopte Zvezde. Mornar pravi seriju od osam poena za 67:47 za Zvezdu.

28. minut - Dvojka Jagodić-Kuridže, Beograđani uništavaju Mornar - 67:39.

27. minut - Jeremić neprecizan za tri u timu Mornara, pre toga sjajno pronalazi Ročesti Davidovca pod košem - 63:39 vodi Zvezda. Još dva penala za Beograđane - 65:39.

26. minut - Davidovac vraća trojku, Zvezda ima 8 od 16 u meču - 59:39. Posle nekoliko trojki, poentiraju crveno-beli za dva - 61:39.

25. minut - Pogađa Hol sa poludistance, Zvezda ima dvadeset razlike, 56:36! Koraci Ročestija, Pulen je prve poene za Mornar ubacio posle skoro pet minuta - 56:39.

24. minut - Faul u napadu igrača Mornara, pre toga er-bol sa trojke. Barani ništa ne mogu da urade. Simonović je u napadu nepropisno postavio blok, pa je uzvratio Lukoviću faul u napadu. Pet ih je svirano.

23. minut - Mornar očajan u napadu, Lojd to kažnjava sa nova dva poena, onda u tranziciji i trojkom, Zvezda odlazi na 54:36, serija crveno-belih je 8:0!

22. minut - Trojka Lojda odmah pošto je ustao pa Zvezda povećava vođstvo - 49:36.

21. minut - Faul u napadu Marka Simonovića. Lojd u kontri ide na koš, pada i ostaje na zemlji, sudije ne prekidaju meč. Srećom, samo se ugruvao Lojd posle sudara sa Lukovićem i nastavio je meč.

Druga četvrtina:

20. minut - Dva tvrda  napada, prvo promašaj Mornara, a onda faul na Lojdu, 46:36 za Zvezdu.  Nidam nije pogodio trojku i ostavio je 16 sekundi za napad Zvezde koja je preko Hola iznudila faul. Lengston nije pogodio nijedno bacanje, pa je rezultat ostao nepromenjen - 46:36 za Zvezdu.

19. minut - Pulen obilazi Simonovića i pogađa na obruču, 44:34. Težak šut Nidama sa stepbekom preko Hola - 44:36 vodi domaćin.

18. minut - Luković loš sa linije bacanja, Hol pronalazi Terija za novi alej-up - 44:32 vodi Zvezda.

17. minut - Gejbrijel i Nidam lepo odigravaju, Luković završava akciju, četiri poena Mornara, dva za Zvezdu - 42:32.

emanuel teri Foto: Arena sport

16. minut - Smit okreće u reketu i poentira, Ročesti polovičan sa linije penala - 40:28 vode crveno-beli.

15. minut - Smit i pored kontakta sa Davidovcem poentira uz faul, pa dvocifreni plus Zvezde nije dugo trajao, 34:26. Vraća Davidovac +10 laganim prodorom, a onda Ročesti ubacuje trojku za 39:26 u korist Zvezde.

14. minut - Nidam neprecizan sa poludistance posle ofanzivnog faula Marka Jagodić-Kuridže. Lojd ne pogađa iz prodora, hvata skok u napadu Jagodić-Kuridža i dobija faul - 34:23, prva dvocifrena prednost Zvezde!

13. minut - Vajthed povređen posle duela sa Lazićem, izgleda da je palac u pitanju. Jeremiću ispada lopta posle odbrane Davidovca. Vukota Pavić pravi prekršaj nad Davidovcem.

12. minut - Izgubljena lopta Lojda, pa dobra odbrana Zvezde, Lazić trči kontru i u tranziciji pogađa trojku - 32:23 vodi Zvezda.

11. minut - Trojka Lengstona Hola na startu druge četvrtine, pa ukradena lopta Branka Lazića posle koje pogađa Džordan Lojd - 29:23 za Zvezdu.

Prva četvrtina:

10. minut - Vezuje pet poena Mornar, Šehović sa slobodnih bacanja vraća potpuni priključak 22:21. Ročesti daje novu trojku, uz faul Jeremića na Teriju. Posle pregledanja snimka, ta trojka nije priznata Zvezdi. Prethodno je Jeremić izgubio loptu posle promašenog alej-upa istog igrača Zvezde - 24:21. Teri je faulirao Vajtheda u prodoru u poslednjem sekundu prve četvrtine - 24:23 za Zvezdu.

9. minut - Fauliran Volden na šutu za tri i siguran sva tri puta, Zvezda od minus šest, do plus šest za nekoliko minuta - 22:16. Smanjuje to trojkom Jeremić - 22:19 za Zvezdu.

8. minut - Simonović promašuje trojku, pogađa je Ročesti! U međuvremenu lošu odbranu igraju crveno-beli na Gejbrijelu - 19:16 vodi Zvezda.

7. minut - Kakav alej-up Voldena za Emanuela Terija! Prvi kontakt sa loptom i veoma atraktivan potez za 16:14 u korist Zvezde.

6. minut - Davidovac daje trojku, posle promašene trojke Mornara, Zvezda se približava na 13:12. Gejbrijelu izlazi lopta iz obruča na šutu za tri, a Kuzmić poentira iz reketa na drugoj strani - 14:13 za Zvezdu.

Dejan Davidovac Foto: Marko Jovanović

5. minut - Pulen fintira i pada posle šuta za tri poena. Dobija tri slobodna bacanja i pogađa sva tri - 13:7 za Mornar. Ofanzivni skok Branka Lazića, Lojd prodire i poentira za dva - 13:9.

4. minut - Pik Pulena i Lukovića koji zakucava, na drugoj strani odgovara zakucavanjem Kuzmić na asistenciju Lojda - 7:6 za Barane. Keni Gejbrijel potom pogađa trojku, 10:6. Hol u međuvremenu dobija faul od Lukovića i pogađa samo jedno od dva bacanja - 10:7 za Mornar.

Ognjen Kuzmić, KK Crvena zvezda Foto: MN Press

3. minut - Faul nad Holom, Zvezdin bek oba puta precizan, 4:3 za Zvezdu. Pulen sa strane na čistu klasu i posle nekoliko "pampfejkova" pogađa za dva - 5:4 za Mornar.

2. minut - Nidam opet proigrava, ovog puta Lukovića, koji ne rešava akciju košem. Dva promašaja na drugoj strani, jedna trojka, a onda i Lojdov flouter ne prolazi kroz obruč.

1. minut - Saigrava Nidam, Gejbrijel daje trojku iz ćoška, a onda Lengston Hol ubacuje flouter - 3:2 za Mornar.

Uoči meča:

ABA, 3. kolo

Petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

Subota

Igokea - Primorska 89:71

Budućnost - borac 86:83

FMP Železnik - Partizan 103:90

Nedelja

Cibona - Mega 73:77

Crvena zvezda - Mornar 20.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xexe

    18. oktobar 2020 | 22:15

    Koliko cemo razbiti partizanku? 30,40 razlike ili vise?

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    18. oktobar 2020 | 21:21

    Ово играмо реда ради, јер је доминација много велика...треба донети правило да сви играју, па победник да игра са нама...а ми да чекамо победника, да не губимо време и енергију на ситне утакмице, већ само оријентација на ЕЛ...😂😂😂😉😉😉мсм да је тееешко гробарима данас😘

  • Febo

    18. oktobar 2020 | 22:00

    Ajmo grobari,aba Liga namestena ko i fudbal ,da zvezda uzme titulu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA