≫ 

Barsa "oterala" Pešića zbog Baskonije: Ivanović 4 meseca kasnije očitao lekciju i Jasikevičijusu

Košarkaši Baskonije pobedili su Barselonu u meču šestog kola ACB lige i podsetili katalonskog giganta zašto su prvaci Španije

  • 0
Šarunas Jasikevičijus Foto: Marko Jovanović

Dve ekipe su odigrale reprizu finala, a kao što Svetislav Pešić nije imao rešenje za tim Duška Ivanovića, nije ga imao ni Šarunas Jasikevičijus koji je nasledio smenjenog Pešića.

Baskonija je ključnu prednost stvorila u trećoj četvrtini koju je dobila sa 31:18, a najefikasniji je kod pobednika bio Rokas Gidraitis sa 19 poena.

Osim toga, Barselona nije imala rešenja za energičnu odbranu Ivanovićevog tima, jednako kao što neretko nisu mogli da odgovore ni na njenu brzinu u napadu.

Gidraitisa je poenterski pratio Ahil Polonara sa 16, Luka Vildoza je ubacio 12, a Zoran Dragić 11. Vildoza je uz 12 poena imao i šest asistencija. Solidan je bio i Tonje Džekiri sa devet poena i deset skokova.

U Barseloni je bolji od ostalih bio Tomas Ertel sa 15 poena, dok je Brendon Dejvis postigao deset, Kori Higins devet, a ostali manje.

Baskonija posle šest kola ima četiri pobede i dva poraza, što joj je dovoljno za četvrto mesto, dok je Barselona sedmoplasirana sa tri pobede i jednim porazom.

Video: Bogdan Bogdanović uživao u pesmama Jelene Rozge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA