≫ 

Gruvale srpske haubice u Evroligi: Braća Adetokumbo očarana Nedovićem, Vanja i Kalina "ubili" lidera

Velike partije naših igrača obeležile prethodno evroligaško veče

  • 0
vanja marinković Foto: twitter/Euroleague

Srpski igrači i srpska košarka prikazala se u punom sjaju u 5. rundi elitnog ranga, uz dominacije Nemanje Nedovića, Nikole Kalinića i Vanje Mrinkovića, te najzvučniji trijumf kola, Crvene zvezde protiv CSKA.

Evroliga je u superlativu opisala učinak Nedovića za Panatinaikos u pobedi nad Fenerbahčeom u Atini - kojoj je srpski bek doprineo sa 28 poena i rekordom karijere od 7 trojki!

O Nedoviću bajkovito pišu i Grci u osvrtu na meč iz "OAKA" Arene, koji su pratila i dvojica braće Adetokumbo, Tanasis i Kostas, uz šaljiv komentar da je posle meča trebalo da odu do svlačionice, kidnapuju Srbina i pošalju ga u Milvoki bratu Janisu, koji očajnički traži adekvatnog saigrača za napad na NBA titulu.

Nedović je konačno zasijao, zatrpavao je koš tima Igora Kokoškova što je indirektno i dovelo do nervoze srpskog selektora, koji je zbog vređanja sudija isključen.

Pogledajte Nedovićevu MVP partiju u dresu šestostrukog prvaka Evrope.

Veliku ulogu u prvom porazu Žalgirisa ove sezone odigrali su Vanja Marinković i Nikola Kalinić, čija je Valensija utišala navijače u trenutno najkošarkaškijem ambijentu u Evropi.

Vanja je meč završio sa 16 poena, pogodio je četiri trojke iz osam pokušaja, dok je Kalinić dodao 14, uz samo jedan promašaj iz igre i drugim najboljim indeksom u ekipi posle Dubljevića.

Konačno, vrhunac sjajne srpske večeri u Evroligi bila je, naravno, pobeda Zvezde nad evropskim prvakom CSKA posle preokreta što je i te kako odjeknulo u košarkaškoj Evropi i ponovo postavilo srpsku košarku u epicentar dešavanja.

Evroligaški El Klasiko dolazi večeras (21.00) u zao čas po gostujući Real Madrid, koji nikako da uhvati ritam od početka sezone. Ne blista ni Barselona, međutim, u daleko je bolje položaju nego Real. Zato je kvota na keca 1,60, a na dvojku 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Real Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA