FMP imao Budućnost u šaci, igrač "Pantera" napravio glupost: Podgoričani jedva slavili u Morači

Košarkaši Budućnosti pobedili su FMP iz Železnika u dramatičnoj završnici meča četvrtog kola ABA lige u podgoričkoj hali "Morača" sa 77:76

  • 2
Foto: ABA liga / Budućnost VOLI

Budućnost je bila u prednosti tokom većeg dela meča, ali su "Panteri" uspeli da preokrenu u završnici i povedu.

Međutim, ključni momenat bio je potpuno nerezonski i neobjašnjiv potez rezerviste Marka Radonjića koji je na dva minuta i deset sekundi pre kraja meča faulirao Nikolu Ivanovića.

Ivanović je fintirao Radonjića lepim krosoverom i krenuo da iskoristi blok kada ga je Radonjić s leđa povukao za ruku.

Do tog momenta FMP je vodio 74:73, ali je Nikola ubacio oba slobodna bacanja, a u dodatnom napadu je Džastin Kobs upisao još dva poena za 77:74.

Sava Lešić će na minut pre kraja promašiti oba slobodna bacanja za FMP, Filip Čović će dati dva penala za 77:76, ali Ivanović nakon svega toga odigrava fantastičnu odbranu na Nemanji Nenadiću i šest sekundi pre kraja mu na prodoru izbija i krade loptu vrednu pobede.

Da stvari posle nesrećne i sulude reakcije Radonjića budu još gore po FMP, povredio se i Ogben Ulubaj u završnici posle jednog duela sa Ivanovićem.

Najbolji pojedinci u Budućnosti su bili Kobs sa 24 poena, Ivanović sa 19, Melvin Edžim sa 12 i Dragan Apić sa 11. Spomenuti Nenadić je predvodio FMP sa 20 poena, a Stefan Lazarević i Filip Čović su imali po 12.

FMP je bio dobar u prvoj, ali loš u drugoj četvrtini. Tim iz Železnika je od starta meča bio bolji i do sredine prve četvrtine je imao 12:6.

Apić je tu prednost sveo na četiri poena na isteku prvog perioda, da bi u drugom počela dominacija Podgoričana završena sa deset razlike na kraju poluvremena - 42:32.

U trećoj je FMP uspeo tek da održi priključak i u četvrtoj je krenula serija "Pantera" 9:2.

Poveo ju je Nenadić, Ulubaj je trojkom iz tranzicije primakao svoj tim na 73:72 na nešto manje od tri minuta pre kraja, a onda je isti igrač ukrao loptu Kobsu.

Radonjić je promašio trojku, Nenadić je pogodio za dva i FMP je poveo, ali prednost nije do kraja zadržao.

Budućnost posle novog trijumfa ima četiri pobede iz isto toliko mečeva i nalazi se na drugom mestu ABA lige, dok je FMP sedmi sa jednom pobedom i tri poraza.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    25. oktobar 2020 | 19:44

    Evo ti pobjeda Podgorice naša, od srca, od naših mladića, zaljubljenih u ljepotu Gorice i Ljubovića...

  • Lejla

    25. oktobar 2020 | 19:36

    Ali slavimo...živjeli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA