Mega ima novog Jokića: Dominacijom protiv Zvezde potvrdio da je povratak iz Amerike pun pogodak

Mnogi bi povratak iz Amerike gledali kao na korak unazad - Petrušev je u aktuelnoj situaciji uspeo da izvuče maksimum

  • 4
Filip Petrušev

Foto: youtube.com

Filip Petrušev ozbiljno je namučio Crvenu zvezdu u dresu Mega Sokerbeta, potvrdivši da se radi o talentu čije vreme dolazi.

On je za 28 minuta na parketu ubacio 22 poena uz 11 skokova (7 defanzivnih i 4 ofanzivna) i indeks 24, a nad njim je napravljeno čak osam faulova.

To dovoljno govori o tome koliko je glavobolje zadavao evroligašu, čiji je trener isključen u 3. periodu igre.

Momak koji je rođen 2000. godine u Beogradu, a prošao kroz Univeritet Gonzaga, brzo se nametnuo i iskristalisao kao lider ekipe sa prosekom od 19 poena, 6.5 skokova uz blokadu po meču.

Samo je protiv Zvezde ušao u problem sa faulovima (4), nije mu se to dešavalo u prva tri kola, a usput je prosek faulova nad njim 7.3.

Trenutni prosečni indeks mu je 21.5, po čemu je drugi na listi svih igrača ABA lige, iza Jurija Macure iz Kopera, koji je odigrao meč manje. Iza Petruševa su Džordan Lojd (Crvena zvezda) i Kendrik Peri (Cedevita Olimpija), a valja napomenuti i da je Petrušev najzaslužniji što je Mega sezonu počela sa 3-0 i samo je neiskustvo delilo tim od maksimalnog učinka posle susreta sa Crvenom zvezdom.

Megini klinci su bili bolji od Igokee i Cibone na gostovanjima, Zadar je pao na domaćem parketu, a talentovani centar je polako i podizao košgeterski učinak - Igokei je ubacio 17, Zadru 18, Ciboni 19 poena.

Ne libi se da šutira trojke i preostaje mu da poradi na tom segmentu (1-11 na četiri meča ukupno), a zanimljivo je da je ovog proleća još igrao dobro za Gonzagu, ali nije mogao da uđe u "martovsko ludilo" zbog korone.

On je pre prekida bio među najboljih 30 igrača u čitavoj Diviziji 1 u nekoliko statističkih kategorija, predviđa mu se NBA karijera, a zanimljivo je da je Srbiju napustio 2014. godine i otišao u Španiju, gde je igrao za mlađe selekcije Laboral Kuće.

Dve godine kasnije usledio je odlazak u Sjedinjenje Američke Države, gde je od 2018. godine nastupao za Gonzagu u NCAA. Povratka u Srbiju verovatno ne bi bilo da nije ovakva situacija sa korona virusom, ali Petrušev ne žali, za sada, deluje da je napravio pun pogodak.

- Tražio sam ekipu koja će igrati neko dobro i profesionalno takmičenje, kao što je ABA liga, a tražio sam i tim gde ću imati mesta ne samo da igram nego i da terenu radim neke stvari, koje mislim da mogu da radim, kako bih dostigao viši nivo. Takvih ekipa je malo u Evropi, a kada vam je jedna u Beogradu, tu gde vam je kuća, nije bilo mnogo dileme - rekao je nedavno Petrušev.

Poznato je i da njegov trener Vlada Jovanović ima reputaciju stručnjaka koji je specijalizovan za rad sa centrima, to mu je bio važan deo zaduženja još kao pomoćniku Duška Vujoševića svojevremeno, pa nema sumnje da se i to poklopilo Petruševu kao dobar adut za razvoj. Takođe, sa Jovanovićem je sarađivao u nacionalnom timu.

- Od prvog dana forsiramo brzu igru, sa što više poseda i lakim rešenjima u napadu. Ekipa nam je mlada, atletski spremna. Vlada tu nije postavljao ništa komplikovano, dao nam je prinicpe u okiviru kojih igramo i neke akcije za koje misli da su dobre za nas. Forsiramo igru u tranziciji, lepo se slažemo na terenu. Karakteriše nas veliki broj asistencija, što znači da igramo zajedno i da lopta teče. Za to smo se spremali i samo smo sproveli u prve dve utakmice.

Petrušev je još kao član Gonzage prijavljen za ovogodišnji draft, na kom su još predstavnici Srbije Uroš Trifunović, Aleksej Pokuševski i Nikola Mišković.

Nema sumnje ni da ga čekaju lepi dani u reprezentaciji - već je doneo Srbiji dva evropska zlata sa U18 timom, 2017. u Slovačkoj i 2018. u Letoniji.

Video: Žestoka je bila borba Mege i Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    26. oktobar 2020 | 12:49

    DOMINACIJOM PROTIV ZVEZDE ? HA HA HA HA HA HA ,igračić malog NEBITNOG klubića

  • Mile

    26. oktobar 2020 | 14:34

    Ali je Zvezda ipak pobedila 😪😪😪 pozdrav za sve grobare od zagrebcana,a i od splicana...

  • Pp

    26. oktobar 2020 | 13:44

    Da je novi Jokić ne bi se vraćao u Megu iz Amerike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA