"Pukla stotka" u Madridu: Kerol vodio Real do pobede, sedam poena Lučića za Bajern

Košarkaši Real Madrida pobedili su Bajern iz Minhena sa 100:82 u meču šestog kola Evrolige u svom Vicink centru u Madridu

  • 0
Džejsi Kerol, Jaycee Carroll

Foto: Nikola Tomić

Tim Reala je predvodio Džejsi Kerol sa 19 poena, Trej Tompkins je ubacio 16 (sedam skokova), Serhio Ljulj 14, Entoni Rendolf 13, a Alberto Abalde deset.

Nikolas Laprovitola i Fakundo Kampaco nisu toliko poentirali koliko asistirali jer su obojica upisali po šest asistencija.

U timu Andree Trinkijerija svetla tačka je bio Vejd Boldvin sa 18 poena, Džejlen Rejnolds je imao 15, a naš Vladimir Lučić sedam uz šest skokova.

Trinkijeri je vrlo brzo po početku meča isključen, pa je posle samo tri i po minuta morao van zbog druge tehničke greške koju mu je udelio Luiđi Lamonika.

I već tada je bilo vidnih problema jer je Real vodio devet razlike posle četiri minuta. Edi Tavares je prebacio dvocifreni plus za "kraljeviće" pogotkom za 25:14, a Bajern je u prvih deset minuta već delovao prežaljeno.

Stvari su se drastično popravile u drugoj četvrtini kada su Nemci poenima Đedovića i Cipsera najpre smanjili zaostatak na sedam poena, a onda koševima Boldvina i Tomasa i poveli 36:35 sredinom druge četvrtine.

Bajern je do poluvremena pružao jako dobar otpor mada je Real bio u maloj prednosti, ali se u drugom poluvremenu klupko razvilo onako kako je domaćin želeo.

Tim iz Minhena se tokom treće deonice nije predavao, ali su onda Rendolf sa linije bacanja i Tompkins trojkom za četrdesetak od plus pet stvorili deset poena prednosti na 70:60 i tu se polako nazirao kraj Bajerna.

Nemački klub je u završnih deset minuta ostao bez "goriva", Real je to iskoristio i upisao, na kraju ubedljiv, trijumf.

Ova pobeda je bila tek druga ove sezone za Madriđane koji imaju i četiri poraza, dok Bajern ima obrnut skor od četiri pobede i dve izgubljene utakmice. Zato je Real tek 14, a Trinkijerijev Bajern trenutno treći u Evroligi.

Video: Najbolji trenuci meča košarkaša Partizana i Cedevite Olimpija u odličnom derbiju 4. kola ABA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA