≫ 

Primorska zalutala u ABA ligu: Prošlosezonski hit sad služi za popravljanje koš-razlike

Slovenački tim pregažen u Zagrebu

  • 3
zeljko baksaj Foto: Cibona/Željko Baksaj

Košarkaši Cibone došli su do druge pobede ove sezone, što im i nije bilo naročito komplikovan zadatak jer im je rival bio najgori tim takmičenja, Primorska. Konačan rezultat u ovom slučaju govori sve o odnosu Davida i Golijata u "Draženovom domu" u nedelju - 91:50!

Bila je ovo druga uzastopna pobeda Zagrepčana, prethodno su dobili i Krku, pa se polako dižu nakon serije od tri poraza u povoju sezone (Mornar, Zvezda, Mega).

Na drugoj strani, ekipi Primorske ovo je bio već peti poraz iz pet utakmica, i jasno je da je ovaj tim zalutao u društvo najboljih u regionu. Nema ni timski, ni individidualni kvalitet, na kraju krajeva ni finansije od kojih sve polazi, da realizuje takmičarske ambicije.

Podsetimo da je Primorska pre samo godinu dana bila hit sezone u ABA ligi, barem u prvom delu prethodne takmičarske kampanje, jedno vreme čak i prva na tabeli, sve dok nije krenula da se osipa zbog nedostatka novca, te je od tada spala na ovo što gledamo danas.

Cibonu su do lake pobede vodili Bilinovac sa 21 poenom, po 11 su dali Radovčić i Gnjidić, 10 je na svom kontu imao supetalentovani 17-godišnji Roko Prkačin...

Kod gostiju, vreedne pomena su role Durnika (13p), Kastratija i Macure koji su stali na 12 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA