Legendarni Etore Mesina poslao jaku poruku čelnicima evropske košarke

Italijanski stručnjak traži prekid Evrolige

  • 2
San Antonio Sparsi, Etore Mesina Foto: AP/Tanjug

Čuveni italijanski košarkaški stručnjak Etore Mesina obratio se ljudima koji upravljaju evropskom košarkom.

Italijan vidi mnogo problema u "kraljici igara" u psolednje vreme i obratio se glavnim ljudima ovim otvorenim pismom u kojem ih je zamolio "za pet minuta svog vremena".

Pismo objavljujemo u celosti:

- Dragi prijatelji iz sveta košarke posle mnogo razmišljanja odlučio sam da vas zamolim za pet minuta vašeg vremena. Imam tu sreću da sam prilično dugo u evropskoj košarci, pod FIBA, ULEB i Evroligom. Uz sva neslaganja uvek sam poštovao gospodina Stankovića i Baumana, a ponosan sam i što sam prijatelj Portele, Bertomeua i Van den Špigela, trenutno predsednika ULEB.

- Živimo u teškom vremenu, Vlade evropskih zemalja zatvaraju granice i uvode karantin da zaštite narod od korona virusa, a svake nedelje se sve više ljudi zarazi, a utakmice se odlažu. Sve se teže ide na putovanja... Uskoro nećemo imati slobodne datume za odigravanje odloženih utakmica, a sve mi se čini da zavisimo od toga ko ima više sreće i u tom momentu manje zaraženih.

- Zbog svih ovih razloga, kao veliki ljubitelj košarke, zamolio bih ljude koji donose odluke da odmore minut, sklone svoja mišljenja u stranu i sve nesuglasice iz prošlosti i za dobrobit svih nas, košarke, navijača, trenera, igrača, sudija, pronađu adekvatno rešenje.

džordan lojd Foto: MN Press

- Za sada je jedino logično da se sezona zaustavi i da se završe samo nacionalna takmičenja, a za tri četiri meseca kada sve bude lakše da se evropska takmičenja vrate, tamo negde od marta najkasnije aprila. Tada će igrači moći da se spremaju za Olimpijske igre, a možda se i korona virus izgubi do tada ili ga limitiramo.

- Naravno, televizije i sponzori moraju da učestvuju u svemu ovome i siguran sam da zajedno možemo naći rešenje. Zdravlje je najvažnije, a mi ćemo, kao navijači, vama biti najzahvalniji - poručio je Mesina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JOVAN

    2. novembar 2020 | 18:16

    PAMETAN PREDLOG. KAD SU PROSLO PREKINULI MOGU , MORAJU I SAD. OVO VISE NE LICI NA TAKMICENJE. OBICAN CIRKUS.

  • Racki

    2. novembar 2020 | 13:47

    A ovi sto jure top 9..bar jos tri kola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA