≫ 

Evroliga održala hitan sastanak: Ništa od kopije NBA "mehura", ne menja se ni kalendar

Da li evropskoj košarci preti fijasko ako ne bude promena?

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Efes Foto: Marko Jovanović

Promene i prilagođavanje u hodu, to je Evroliga na početku ove sezone i to u delu godine kada je korona virus opet "buknuo" u celom svetu.

Evroliga je prvo poništila odluku da se utakmice koje ne mogu da se održe zbog zaraženih igrača rešavaju službenim rezultatom, a sada je odbila da pronađe kompromisno rešenje i uvede neki evropski "mehur".

NBA liga je završena u Orlandu, u jednom "mehuru" gde su okupljene ekipe koje su učestvovale u doigravanju za plej-of i u plej-ofu. Nije bilo nijednog zaraženog košarkaša, ali niko nije mogao bez posebne dozvole da ide van.

Na telekonferenciji u četvrtak, čelnici elitnog evropskog takmičenja procenili su da tako nešto nije izvodljivo u Evropi. Pored toga, ni na koji način nije promenjen ni kalendar, pa je pozicija ostala "pat", bar za sada.

- U svetlu restrikcija i zatvaranja pojedinih zemalja, što se ogleda kroz karantine, putovanja i policijske časove i zabrane okupljanja građana i publike, Evroliga je pozvala 11 sportskih direktora iz domaćih liga sa kontinenta, na video konferenciju da bi međusobno razmenili informacije - piše na početku saopštenja Evrolige.

Konferenciji su prisustvovali i ljudi iz ABA lige, a razmatralo se između ostalog da odložene utakmice neće uticati i "kositi se" sa kalendarima mečeva u domaćim takmičenjima.

- Evroliga nije ponudila neko alternativno rešenje za kalendar, niti je predložila izmenjeno rešenje propozicija takmičenja za sezonu 2020/2021. Pričalo se o situaciji u pojedinačnim regionima i okidačima za odlaganje utakmica, broju odloženih utakmica i zaraženih igrača i sudija. Pričalo se i o kratkoročnim planovima i datumima koji su prioritet kako bi se izbeglo pomeranje mečeva i o merama vlasti i zdravstvenih autoriteta - navodi se u saopštenju.

Za sada su se svi samo saglasili da im je u zajedničkom interesu da se sezona završi na parketu, pošto to nije bio slučaj sa prethodnom.

Video: Ovako je Vrabac poleteo i zakucao protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXL

    5. novembar 2020 | 18:16

    Gasi tu mafijasku ligu gde su samo bogati povlasceni.

  • rade

    5. novembar 2020 | 19:12

    dajte zvezdi titulu da se ne igra..ioanko oni sakupljaju lazna prva mjesta.. bice im to sedma...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA