Mirotić predvodio Barselonu do pobede: Katalonci trojkama rasturili Albu sa 36 razlike

Košarkaši Barselone deklasirali su Albu iz Berlina sa 103:67 u meču sedme runde Evrolige

  • 0
Nikola Mirotić, Branko Lazić Foto: Marko Jovanović

Jedina svetla tačka u poraženom timu bio je Simone Fontekio koji je svojih 17 poena ubacio uz dobre procente šuta, ali nije mogao ništa protiv Nikole Mirotića i ostalih igrača Barselone.

Ben Lamers je pored Fontekija ubacio 12 poena, a Luk Sikma još deset. Kada je reč o "Blaugrani", ona je imala petoricu "dvocifrenih" i mnogo bolje procente šuta za tri poena.

Mirotić je prednjačio sa 18 poena, poen manje je imao Aleks Abrines, Rolands Smits je ubacio 13, Pjer Oriola 12, a Kori Higins 11.

Nik Kalatis je pored dva poena, podelio čak 12 asistencija, a Barselona je jasnu razliku napravila sa 12/23 u šutu za tri poena (najveći ekipni procenat ove sezone), dok je Alba imala samo 6/24.

Shodno tome, Barselona je trojkom Abrinesa po prvi put povela sa deset razlike na dva i po minuta pre kraja prve deonice - 26:16.

Do kraja prvog perioda je ta razlika porasla na 12 poena, a Smits je prednost svog tima uvećao šutem sa distance za +16, sredinom druge četvrtine.

Meč je praktično bio izgubljen već posle slobodnih bacanja i potom pogotka za dva Mirotića, kada je Barselona otišla na 49:30, a onda na poluvreme otišla sa 56:36.

Već tad se poraz uveliko nazirao, a samo je uvećavan kako je meč odmicao. Tako je Oriola slobodnim bacanjima doneo i +30 Barsi pred kraj trećeg perioda, da bi do kraja četvrte Španci serijom od šest poena završili meč i potvrdili "stotku" na semaforu.

Barseloni je ovo šesti trijumf iz sedam utakmica, pa je katalonski gigant na prvom mestu Evrolige dok je Alba na 16. mestu sa skorom 1-4.

Da podsetimo, u prvoj utakmici dana Olimpijakos je savladao ekipu Zenita sa 75:66 uz 16 poena Hasana Martina za Olimpijakos i 13 poena Bilija Berona za Zenit.

Drugi meč između Anadolu Efesa i Makabija iz Tel Aviva rešen je u korist Efesa 91:89, a Vasilije Micić je za Efes ubacio devet poena.

Video: Ovako je Vrabac poleteo i zakucao protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA