≫ 

Zvezda užasna u Minhenu: O'Brajant "prodao" meč, Lojd se ispucavao, Trinkijeri nadigrao Obradovića!

Bajern je "sahranio" Zvezdu za dva završna minuta

KK Crvena zvezda, KK Bajern Printskrin: Sport Klub

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Nemačkoj u meč sedmog kola Evrolige od domaćeg Bajern Minhena sa 74:59.

Bajern je meč rešio u poslednjoj četvrtini, nakon izgubljene lopte Džonija O'Brajanta za koga se slobodno može reći da je poklonio pobedu Nemcima, uprkos paradoksu da je bio najefikasniji u redovima Zvezde.

Ta izgubljena lopta bila je jedna od tri veoma bitne (a četiri ukupno), ali ne treba samo u tome tražiti razloge poraza, pošto je celokupno igra Zvezde bila užasna, jer crveno-beli nisu znali da iskoriste i igraju konstantnije i kada bi ušli u dobru seriju odbrana.

Svetla tačka u tom segmentu igre bio je Kori Volden koji se, žargonski rečeno, "polomio" i iznudio čak devet faulova rivala.

Uzalud je sve to bilo jer je Džordan Lojd, najbolji igrač Zvezde "bacao cigle" i u užasnoj šuterskoj večeri samo dodao so na ranu koju je trojkom raširio Vladimir Lučić i na minut i po pre kraja rešio meč u korist Bajerna košem za 68:59 na minut i po pre kraja.

Zvezdi je džaba bila i fantastična partija Marka Jagodić-Kuridže koji je uhvatio "gomilu" ničijih lopti i pružio saigračima više drugih prilika za poene, što se nije vraćalo u napadu.

Najefikasniji su kod pobednika bili Nik Vajler-Bab i Vejd Boldvin sa po 15 poena, a Vladimir Lučić je doprineo sa 12. Džejlen Rejnolds je takođe bio važna figura jer je od osam poena, ubacio možda najbitnija dva za 63:59.

Na drugoj strani, spomenuti O'Brajant je imao 17 poena (6/13 iz igre), Kori Volden 12,  a Džordan Lojd devet poena, ali i katastrofalnih 2/14 iz igre.

Prva četvrtina počela je Zvezdinom čvrstom odbranom reketa. Ovakva defanziva nije dugo potrajala jer je Bajern posle dva uvodna promašaja počeo da pogađa spolja i tako rešava napade.

Saša Grant i Vejd Boldvin su pogodili po dve trojke, pa je Bajern u jednom tvrdom startu meča imao bolju "pol poziciju" sa 12:10 u šestom minutu.

Čitavo poluvreme igralo se u serijama. Čas Zvezda napravi šest ili sedam prema nula i natera Bajern na greške, a onda jednako brzo prospe to svojim jeftinim greškama.

Čudno je bilo videti da Džordan Lojd, bez dileme najbolji igrač Zvezde ne ulazi rano u svoj napadački ritam, ali je to bilo delom zahvaljući Džoniju O'Brajantu.

Njemu su saigrači posle uvodnog pogotka iz okreta, ponekad i "na silu" spuštali lopte, O'Brajant se nije libio da šutira i promašuje, ma kako akcije bile neizgrađene.

Bilo je i situacija kada je O'Brajant ostavljan da sa pet ili šest metara "zida" i sam kreira akcije, iako nije bilo rezona, niti je ta strana očišćena.

Ipak, uspeo je da veže nekoliko poena pred kraj prve četvrtine i izjednači na 14:14, ali je Zvezdina odbrana u poslednjem minutu "pukla", a Bajern je sa dva uzastopna koša posle deset minuta vodio sa 18:14.

džordan lojd Foto: MN Press

Drugih deset minuta je Bajern otvorio pomalo zabrinjavajuće po Obradovićev tim. Džej Džej Džonson je bio siguran sa krila, a Nemci su poveli 20:14.

Međutim, tada se napadu priključio Lojd, koji je trojkom posle slobodnih bacanja Korija Voldena, ekspresno vratio Zvezdu u igru i primakao je na poen zaostatka.

Zvezda je povela strašnim zakucavanjem O'Brajanta, u lice protivniku sa 24:23, a do kraja poluvremena je imala i plus pet.

Nije dovoljno koristila ofanzivne skokove posle svojih promašaja i borbenost Marka Jagodić-Kuridže, delovalo je kao da O'Brajant i Lojd ne mogu zajedno na terenu da se igraju jednom loptom, pa su crveno-beli opet nekako olako ispustili prednost 31:26.

U finišu poluvremena Branko Lazić je začas nanizao nekoliko faulova, dobio i jednu tehničku grešku čime je poklonio egal Nemcima i Vladimiru Lučiću - 31:31.

Ubrzo je seriju od 7:0 do poluvremena nastavio i Vajler Bab u kontri posle izgubljene lopte Lojda i tim Andree Trinkijerija je na poluvreme otišao sa plusom od dva poena, 33:31.

Drugo poluvreme je počelo loše po Zvezdu. Serija Bajerna se nastavila do 12:0, ali se onda, već po navici, začas aktivirao napad crveno-belih.

Volden i Jagodić-Kuridža su dali trojke, bila su još i dva slobodna bacanja i srpski tim je za minut i desetak sekundi vratio prednost 39:38.

O'Brajant je potom pogodio neverovatnu trojku na manje od 0,1 sekund pre kraja napada i delovalo je kao da će Zvezda na tri minuta pre kraja treće četvrtine taj deo igre završiti u svoju korist.

Nije se dalo. Po običaju iz ovog meča, Bajern je napravio 8:0 za tili čas i poveo. O'Brajant je toj seriji rivala doprineo sa dve izgubljene lopte, a Nemci su imali 52:48.

Tada je "dva plus jedan" pogodio Volden i još jednom probao da pokrene svoj tim u napadu, što je radio i u odbrani tokom celog meča.

Bajern je četvrtinu završio trojkom za 55:51, a posle nekoliko suštnih minuta poslednjeg perioda, još dve su pogodili Žan Mark Šiško i Vajler-Bab za 61:53, što je bila najveća prednost Nemaca u tom trenutku.

Nažalost po srpski klub, ispostaviće se da ta prednost nije bila najveća. Samo četiri poena u poslednjih deset minuta dovoljan su komentar onoga što se dešavalo u tom periodu u napadu crveno-belih.

Činilo se da će crveno-beli iznuđenim faulovima uspeti da urade ono što su nekoliko puta radili tokom meča - da naprave seriju. I jesu, ali samo do 61:59.

Tog trenutka, Rejlonds je pogodio horog pored Terija, O'Brajant je zatim izgubio loptu, a Vajler-Bab je pogodio dva penala za 65:59. O'Brajant je odmah zatim promašio dvojku, Lučić je trojkom "pocepao mrežicu" za 68:59 na minut i po pre kraja i u preostalih 90 sekundi samo dotukao rivala još jednim šutem spolja.

Zvezda posle šest odigranih mečeva ima dve pobede i četiri poraza, dok Bajern posle sedam utakmica ima skor od pet trijumfa i samo dve izgubljene utakmice.

Četvrta četvrtina:

košarkaši crvene zvezde Džordan Lojd

40. minut - Trojke Lučića, pogodak Baba sa linije penala, Bajern na kraju ubedljivo slavi u Audi domu sa 74:59.

38. minut - Lojd baca "ciglu" i pogađa tablu sa trojke. Volden iznuđuje deveti faul, ovog puta u napadu greše igrači Bajerna. O'Brajant gubi loptu u napadu i prokockava tu dobru odbranu Voldena.

37. minut - Skok Lojda posle Šiškovog lošeg šuta za tri, pa onda i poeni sa poludistance, 61:59 vodi Bajern. Rejnolds napada Terija i preko njega pogađa horog - 63:59.

36. minut - Sada i Lojd zaustavljen faulom. Bab je prethodno promašio trojku iz ugla, a Zvezda sada dobija šanse za najlakše poene slobodnim bacanjima, 61:57 za Bajern na četiri minuta i 55 sekundi pre kraja.

35. minut - Volden je iznudio osmi faul, treći zaredom! Ovog puta je Tomas bio pregrub, a na drugoj strani je Džoni O'Brajant bio okružen trojicom pod košem i on je dobio prekršaj za slobodna bacanja od kojih je dao jedno, 61:56 za Nemce.

34. minut - Nova trojka za Bajern, druga uzastopna, ovog puta Vajler-Bab iz ćoška za 61:53 i najveću prednost Bajerna. Dva faula nad Voldenom i dva penala za njega - 61:55 za Bajern.

33. minut - Zvezdu odbrana drži u igri, ali Šiško pogađa trojku posle nekoliko promašaja na obe strane. Hol je bacio alej-up Teriju - 58:53 za Bajern.

32. minut - Jagodić-Kuridža "krpi" mnoge greške skokovima u napadu ili pritiskom na protivnika i kada košarkaši Zvezde promaše.

31. minut - Odlična odbrana Voldena, ali i nekoliko loših napada Lojda koji ne može da pogodi ni polaganje na drugi obruč, ali ni trojku. Jako loše veče za najboljeg igrača Zvezde.

Treća četvrtina:

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

30. minut - Volden opet pokreće Zvezdin napad! Korijevi poeni flouterom uz faul, 52:51 vodi Zvezdin rival. Davidovac krade, ali onda i gubi loptu, Boldvin daje trojku - 55:51 na kraju treće četvrtine za Bajern.

29. minut - Faul Lojda, Boldvin polovičan sa penala, Teri na drugoj strani zakucava, 50:48 za Bajern. Džonson takođe na bacacnjima, oba puta precizan. Sada Bajern igra presing po celom terenu - 52:48 za Nemce.

28. minut - Zvezda ne kažnjava grešku Bajerna, O'Brajant gubi novu loptu, Valjer-Bab to na kraju sankcioniše trojkom. Lep alej-up i kucanje Rejnoldsa, neverovatno kojom brzinom je Bajern opet napravio seriju 7:0 i vodi 49:46!

27. minut - Trojka O'Brajanta na isteku napada! Manje od 0,1 sekunda je ostalo do kraja napada kada je O'Brajant izbacio loptu. Šesnaesti njegov poen (46:42). Lučić fauliran na drugoj strani (46:44), a O'Brajant je napravio faul u napadu nad Cipserom.

26. minut - O'Brajant je konačno dobio loptu pod košem, umesto na distanci i pogodio je za 43:40. Cipser lepo utrčava sa trojke na pas od saigrača i polaže loptu u obruč - 43:42 za Zvezdu.

25. minut - Vajler Bab pogađa dvojku, Lučić faulira Lojda, a Zvezda malo čvršće brani reket. Rejnolds pravi faul pod košem Zvezde koja vodi posle bacanja Lojda sa 41:40.

24. minut - Trojka Jagodić-Kuridže, serija Zvezde 8:0 za minut i desetak sekundi! Vodi srpski tim 39:38. Volden je ukrao loptu pre koša Jagodić-Kuridže. Presing Zvezde pali u ovim trenucima, Bajern greši u dve akcije. Prvo Hol krade "živu" loptu Tomasu u kontri, a onda Đedović pravi faul.

23. minut - Konačno prekida ovu dugu seriju Bajerna Džordan Lojd. Kada nije išla trojka, prošao je flouter. Pogodio je i Kori Volden trojku posle povratnog pasa O'Brajanta - 38:36 za Bajern.

22. minut - Neće trojka ni Dobrića, Malkolm Tomas opet u reketu, ovog puta zakucava, Bajern mnogo bolje počeo treću četvrtinu - 37:31. Lojd pogađa prvi obruč s trojke, Lučić lepo fintira na šutu za tri i dobija faul i dva slobodna bacanja - 38:31.

21. minut - Lojd promašajem otvara drugo poluvreme, Jagodić-Kuridža preseca kontru Nemaca. Đedović veoma aktivan u napadu. Tomas hvata dva ofanzivna skoka posle svojih promašaja i nastavlja seriju Bajerna iz prvog poluvremena do 9:0, 35:31 za Bajern.

Druga četvrtina:

KK Crvena zvezda, KK Bajern Printskrin: Sport Klub

20. minut - O'Brajant promašuje sa distance, Lazić pravi novi faul, a Zvezda izlazi iz bonusa. Tehnička sada za Lazića, Saša Obradović se raspravlja sa njim kada je Branko otišao na klupu. Kapiten Zvezde je poklonio tri slobodna bacanja Bajernu, a Lučić ih pogađa za 31:31. Lojd je izgubio loptu, Bajern je opet serijom 7:0 poveo 33:31.

19. minut - Teri ne pogađa na tabli, lep i siguran izbačaj Boldvina za dva. Lazić u međuvremenu faulira Đedovića, ali Bajern iz nastavka te akcije dobija samo blokadu.

18. minut - Jagodić-Kuridža hvata nekoliko lopti posle promašaja svojih saigrača u napadu i dobija faul za dva poena Zvezde - 31:26.

17. minut - Dobra odbrana Ročestija, Cipser ipak nalazi prostor da šutne i pogodi dugu dvojku. Izblokiran je Lazić na tabli. Teri je uhvatio loptu u napadu i odmah je podigao na šut, pa je Cipser automatski dobio faul, a Teri dva bacanja - 29:26 za Beograđane.

16. minut - Novi poeni O'Brajanta na niskom postu, još jednom iz okreta! Prethodno je i preneo loptu na polovinu Bajerna, tako da sada sve radi i čini se da mu raste samopouzdanje. U međuvremenu tehnička i za Andreu Trinkijerija - 27:24 za Zvezdu.

15. minut - Odlična odbrana Terija i postavljanje Lazića, ne koriste napad beogradski crveno-beli, ali ni Nemci. O'Brajant ide na koš i dobija "rampu". Još jednom "sušan" period koji prekida O'Brajant prodorom - 24:24 opet u egalu Zvezda.

14. minut - Faul u kontri na Vejdu Boldvinu koji je pogađa polaganje. Ubacio je jedno slobodno bacanje. Ekipe igraju u naletima, ali se čini da Zvezda mnogo lakše ispušta svoju prednost. Sjajno zakucavanje O'Brajanta. Uneo je i loptu i Pola Cipsera u koš - 24:23 za Bajern.

13. minut - Odlična odbrana Rita i Lojda na Babu, Boldvin čita dodavanje Davidovca ali izbacuje loptu u aut. Đedović pravi faul na "Dedi", a Volden ide do obruča, Zvezda vodi - 21:20. Đedović je odmah trojkom vratio prednost Bajernu - 23:21.

12. minut - Tomaš Travicki kaže da je nesportska lična Džonsona na Voldenu koji je krenuo u kontru. Volden je oba slobodna bacanja iskoristio (20:16), ali Lojd nije pogodio teško polaganje. Rejnolds je u bloku napravio faul u napadu, Šiško je odmah zatim faulirao Voldena. Akciju je trojkom rešio Lojd - 20:19 za Bajern.

11. minut - O'Brajant jedva pogađa prvi obruč, Džej Džej Džonson siguran sa krila. Serija Bajerna 6:0, 20:14.

Prva četvrtina:

KK Crvena zvezda, Mornar Foto: aba-liga.com

10. minut - Rejnolds zakucava, pre toga poeni nakon ofanzivnog skoka i Bajern opet beži poenima iz reketa, odakle nije pogađao celu četvrtinu - 18:14 na kraju prve deonice za Trinkijerijev tim.

9. minut - O'Brajant je sada "privatizovao" pravo da završava napade Zvezde ali opet to radi dobro i pogađa za 14:14.

8. minut - Opet se spušta lopta za O'Brajanta, ali izuzev prvog šuta, Džoni ne može da pogodi ništa. Duži period bez poena prekida upravo O'Brajant šutem iz okreta - 14:12 za Bajern.

7. minut - Koš Bajerna, pogodak Baba i faul nad Rejnoldsom, a onda faul u napadu Zvezde. Levom rukom je O'Brajant faulirao Granta. Greška Voldena i izgubljena lopta srpskog tima - 14:10 za Bajern.

6. minut - Ništa od novog koša O'Brajanta, Grant ubacuje trojku u kontri i "klackalica" rezultata se nastavlja, opet Bajern u prednosti - 12:10.

5. minut - Pogađa domaći tim, Džoni O'Brajant uzvraća šutem iz okreta unutar reketa. Boldvin nije pogodio van linije 6,75 a Zvezda vodi 10:9.

4. minut - Hol siguran sa trojke, prekinuta je serija Bajerna od sedam poena. Lučić je promašio još jednu trojku. Teri je uhvatio skok, lopta je kružila u napadu oko reketa Bajerna, stiže do Hola i on daje novu "tricu" - 8:7 za crveno-bele.

3. minut - Tomas u brzoj tranziciji asistira u ugao Grantu, a ovaj daje novu trojku za Bajern. Nova kontra i faul Kuridže na Boldvinu posle dobre finte - 7:2 za Nemce.

2. minut - Vejd Boldvin iz trećeg pokušaja Bajena ubacuje trojku. lopta kruži oko reketa Bajerna, Hol ne pogađa preko Lučića - 3:2 za Bajern.

1. minut - Prva promašena trojka za Bajern, izborili su Nemci novi pokušaj i opet bili neprecizni, a Marko Jagodić-Kuridža je bio siguran na niskom postu horogom - 2:0 za Zvezdu.

Uoči meča:

Tim Andree Trinkijerija je ove sezone najprijatnije iznenađenje elitnog košarkaškog takmičenja sa četiri pobede i dva poraza (3. mesto na tabeli), dok je Zvezda uz dva trijumfa ima i tri poraza na na 13. mestu.

Sastavi ekipa:

Bajern Minhen: Vajler-Bab, Džordž, Boldvin, Brej, King, Tomas, Rejnolds, Lučić, Flakadori, Đedović, Amejz, Cipser, Džonson, Šiško, Radošević, Grant, Rudan. Trener: Andrea Trinkijeri.

Crvena zvezda: Ročesti, O'Brajant, Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža, Simanić, Kuzmić, Teri. Trener: Saša Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РВ

    6. novembar 2020 | 22:51

    Брат Лучо је закуцао за патос

  • MARKO GROBAR

    6. novembar 2020 | 23:35

    MRZIM sve što je crveno belo.

  • Srba

    6. novembar 2020 | 22:39

    Zagrebčani opet izgubili.. moraće IDEA Zagreb da pojača isplate ili da se Čović žali Trgovinskom sudu u Zagrebu 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA