≫ 

Ovo je bila "bitka odbrana", spustismo ih ispod 60 poena: Trinkijeri srećan posle pobede nad Zvezdom

Trener Bajern Minhena Andrea Trinkijeri kaže da je meč sa Crvenom zvezdom u sedmom kolu Evrolige bio sudar dve defanzivno orjentisane ekipe

  • 6
Andrea Trinkijeri, KK Partizan Foto: MN Press

Bajern je u svom "Audi domu" slavio sa 74:59, iako je nešto više od tri minuta pred kraj imao svega dva poena prednosti (61:59).

Serija od čak 13 poena potpuno je rasturila Zvezdu koja je u napadu bila veoma loša, tako da je nemački tim zasluženo pobedio.

- Hoću da kažem "bravo" svojim igračima jer nije uvek lako igrati odbranu ovako kvalitetno i sa tom dozom truda, posebno kad ne igrate dobro u napadu. Bili smo loši u napadu jer su i oni jaka odbrambena ekipa - rekao je Trinkijeri posle meča.

Njegovu ekipu su napadački predvodili Nik Vajler-Bab i Vejd Boldvin sa po 15 poena, dok je Vladimir Lučić doprineo sa 12.

U timu Saše Obradovića prednjačio je Džoni O'Brajant sa 17, ali lična statistika ne znači ništa kada se zna da je u ključnim trenucima izgubio jednu loptu i promašio, a tada je Bajern napravio 5:0 i otišao na 68:59.

Uz to, O'Brajant se sa 6/13 iz igre na svojoj poziciji nije proslavio šuterski, što se još manje može reći za Džordana Lojda (1/5 za dva, 1/9 za tri).

Stoga su jedino Kori Volden i Marko Jagodić-Kuridža bili na visini zadatka u defanzivi, što je za Bajern bilo nedovoljno.

- Zato je ovo bila bitka odbrana. Dopustili smo manje od 60 poena, velika je pobeda. Još jedna timska. Imali smo pomoć od svih, čak i od naših mlađih igrača, idemo dalje - dodao je Trinkijeri.

Bajern posle ovog trijumfa ima ukupno pet i ima dva poraza, dok Zvezda ima gotovo obrnut skor sa dva trijumfa i četiri izgubljene utakmice.

Video: Ovako je Vrabac poleteo i zakucao protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoc

    6. novembar 2020 | 23:27

    Bravo,Trinki,prskaaaj

  • propaliteti

    7. novembar 2020 | 09:36

    kao da je neki problem pobijediti laznoga prvaka..i otkud fmp u tom zakmicenju...treba poslati saopstenje u kosarkaski savez da se zamole klubovi sirom evrope..prestanite se sprdazi sa drzavnom miljenicom..to je kaznjivo..pa milioni evrica su ulozeni u njih..

  • Nikola

    6. novembar 2020 | 23:19

    U pioniru ce biti drugacija prica Trinki...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA