≫ 

Misterija Brajana Angole: Za ogromnu platu sedi na tribinama i zauzima mesto srpskim talentima?

Kolumbijski košarkaš do sada nije opravdao očekivanja

  • 18
Brajan Angola Foto: MN Press

Početak nove sezone u ABA ligi i Evrokupu nije počeo za Partizan najsjajnije, ili bar onako kako su očekivali crno-beli. Tek tri pobede iz šest mečeva u regionalnom takmičenju i dva trijumfa u Evrokupu iz pet mečeva nije standard na koji je navikao bivši šampion Evrope.

Međutim, nekako ekipa nije uspela da se navikne na rad trenera Vlada Šćepanovića, koji nije napravio potrebno zajedništvo, pa je ceh platio otkazom.

Šćepanović je selektirao ovaj tim posle odlaska Trinkijerija i doveo je dobra pojačanja u vidu Milera Mekintajera ili Erika Mike, ali ostaje nejasno zašto je zadržan u timu Brajan Angola, košarkaš iz Kolumbije. On je došao u februaru 2020. i ima ugovor na godinu sana, ali bila je prilika posle korona pauze da se možda raskine ugovor sa njim.

Možda je Šćepanović mislio da može da izvuče nešto od njega, ali on kod Šćepanovića često nije ni bio u timu, a kamoli igrao.

To je pitanje koje svi ljubitelji košarke, ali i Partizana često postavljaju od starta sezone. Na početku nije ni bio u sastavu tima, a nakon toga nije ni igrao neke utakmice iako je bio na klupi.

Skupio je tek 13 minuta u ABA ligi na dva meča protiv Borca i protiv Igokee u porazu. U Evrokupu od 5 mečeva samo je na jednom igrao 4 minuta i to opet u porazu od Burga.

Ostaje pitanje zašto je tu i zašto zauzima mesto nekom mladom srpskom igraču. Ako već treba da bude u 12 bolje da to bude neki junior talentovani od 18 godina, ma makar i ne igrao, ali će biti tu da oseti atmosferu da vidi kako se radi u seniorskoj košarci. Nije moguće da Partizan nema nijednog klinca koji može da dobije priliku da bude u 12.

Kada je Angola doveden u februaru 2020. italijanski novinar Luka Dalesandro je napisao da su za njega crno beli platili Ostendeu 75.000 dolara, a da će Angola  zarađivati 15.000 dolara mesečno u Partizanu do kraja sezone.

Iskreno govoreći, imaju jednog mladog u timu Uroša Trifunovića (20) koji se nametnuo prošle godine,  ali ne bi bilo ništa lošiji rezultat ni da imaju još jednog umesto Angole.

Kolumbijac nije pokazao ništa do sada čak i kad je bio u igri, jednostavno se ispostavilo da je prosečan igrač i zato je nelogično da zauzima mesto nekom mlađem. Sa druge strane možda postoji i pravni problem, tačnije ugovor, koji Angola ne želi da raskine pa crno-beli nemaju adute da ga se otarase.

Bez obzira na sve, ako ne može da pruži ono što se traži onda je bolje dati šansu nekom junioru. Na primer Nikoli Radovanoviću (17)  koga mnogi eksperti smatraju najvećim evropskim talentom u generaciji 2003. godište. On je prošle godine doveden u Partizan iz Republike Srpske.

Video: Vladimir Koprivica otkriva da li ima više titula osvojenih sa Crvenom zvezdom ili Partizanom?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rici77

    9. novembar 2020 | 12:50

    Ajmo sad tekst, koliko ima mladih u zvezdi. I kad dobijaju sansu!!!

  • .

    9. novembar 2020 | 12:37

    Angola je zaslužio da igra, bolji je i od Dangubića i Zagorca i Trifunovića. Protiv Borca u prvom kolu dobio 10 minuta da igra, pokazao više od svih njih zajedno. Kada bi dobijao šansu u kontinuitetu bio bi jedan od najboljih igrača u KKP

  • Da

    9. novembar 2020 | 12:18

    Pa i nama Rit i Rocesti sede na klupi i zauzimaju mesto Simanicu i Radanovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA