Evroliga deli dugogodišnje licence, srpske klubove niko ni da spomene

Loše vesti za Partizan i Zvezdu stižu iz Barselone

  • 33
Đordi Bertomeu Foto: MN Press

Najtorofejniji košarkaški klubovi na ovim prostorima, Partizan i Crvena zvezda, već nekoliko godina se nadaju da bi mogli da dobiju dugogodišnji ugovor sa Evroligom kako im ne bi svake sezone plasman u elitno takmičenje zavisio od učinka u ABA ligi.

Međutim, to se neće desiti još minimum nekoliko sezona jer je iz Evrolige ovog popodneva stigla vest da su Asvel i Bajern sledeća dva kluba koja će dobiti višegodišnje ugovore i status stalnih članova elitnog takmičenja, čime će se broj stalnih učesnika povećati sa 11 na 13.

Francuski i nemački klub trenutno igraju Evroligu na "vajld kard", a pozivnica im važi do leta 2021. godine.

- U želji da što bolje uđemo na strateška tržišta, pre svega u Francusku i Nemačku, gde je proteklih godina naglo porastao interes za naše takmičenje, dodelili smo dve dvogodišnje pozivnice ASVEL-u i Bajernu. Bord Evrolige će sada definisati uslove da oba kluba dobiju dugoročnu licencu od juna 2021. godine - navodi se u saopštenju elitnog takmičenja.

Još jedan kandidat za dugoročnu licencu je i Alba iz Berlina, koja bi od naredne godine takođe mogla da se ponovo nađe u Evroligi.

- Povećaćemo stabilnost lige kroz povećavanje dugoročnih licenci. Analizirali smo i druge alternative, prioritete i kriterijume za dodeljivanje takve licence. To je uključivalo i razgovore sa Albom iz Berlina u vezi sa dvogodišnjom pozivnicom - kažu u Evroligi.

Dakle, srpske velikane niko nije spomenuo, a pored Asvela, Bajerna i Albe, pominje se mogućnost da dugoročnu licencu dobije i španska Valensija, pa je pitanje hoće li ABA liga uopšte imati predstavnika u elitnom takmičenju u godinama koje slede...

Video: Košarkaš Igokee fintom izbcio Veličkovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogar

    10. novembar 2020 | 17:50

    koliko je samo velikana i sta je sve uradila za evropsku i svetsku kosarku Srbija sramota je kako se odnose prema nama.... da mozda oni nisu uradili vise..... olos belosvetska

  • 🔴🔵⚪

    10. novembar 2020 | 17:39

    Da nije smesno,bilo bi zalosno! Sta je taj Asvel ikada uradio u evroligi a sta Partizan?!

  • Mile Grobar

    10. novembar 2020 | 19:09

    Od kada je to fmp najtrofejniji klub uz Partizan ? Svasta necu ovde procitati. Koji su to njihovi uspesi i dostignuca u tom sportu ? Ne mogu da verujem sta citam. Partizan ok najtrofejniji klub sa ovih prostora a ove muke nisu mogle doci od svog postojanja ni do toliko zeljenog F4 i njih neko naziva najtrofejnijim. Ovo samo da nije zalosno bilo bi jako smesno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA