≫ 

Zvezda pregazila Asvel za prvi brejk u Evroligi, Lojd i Volden držali čas košarke

Crveno-beli odigrali "pakleno" drugo poluvreme u Francuskoj za ubedljiv trijumf

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaški Crvene zvezde pobedili su ekipu Asvela u Francuskoj rezultatom 89:68 (17:21, 27:17, 23:15, 22:15) , u zaostalom meču 4. kola Evrolige koji je prvobitno bio odložen zbog korone.

Zvezda je ovim trijumfom zabeležila prvi brejk u najelitnijem košarkaškom takmičenju, nakon što su propustili izgledne prilike protiv Himkija i Bajerna, i sada imaju skor 3-4 pred meč sa Realom kod kuće već u petak.

Najzaslužniji za trijmuf crveno-belih bili su Džordan Lojd sa 27 i Kori Volden sa 20 poena, a zanimljivo je da su jedino njih dvojica bili dvocifreni u redovima Zvezde.

Rit je zabeležio devet poena, Dobrić je imao osam (dve trojke), Lazić i Hol po četiri, Kuzmić i Ročesti po tri, dok su Teri i Jagodić Kuridža dodali po dva. S druge strane, Friman je ubacio 14 za Asvel, a Jabusele i Lajti su dodali po 11.

Crveno-beli su pitanje pobednika praktično rešili sredinom treće deonice, kada su stigli do prve dvocifrene prednosti koju do kraja nisu ni ispuštali. Lojd i Volden su sve pogađali, pomogli su im i Lazić i Davidovac, dok je Asvel bezuspešno pokušavao da se vrati trojkama.

Vredi pomenuti i to da Džon O'Brajant nije igrao zbog administrativnih razloga i da će se vratiti protiv Reala, ali to kao da je odgovaralo Lojdu koji je praktično prodisao s obzirom na to da je "lopta ponovo bila kod njega."

KK Crvena zvezda Printskrin: EON/Sport Klub1

Otvorila je Zvezda utakmicu poenima Kuzmića, ali su oni definitivno bili pesronifikacija kompletne napadačke igre crveno-belih u prvoj deonici s obzirom na to da je išlo teško.

Međutim, sve do 5. minuta gledali smo egal, da bi Asvel pri rezultatu 11:11 pogodio dve trojke preko Frimena i Obradović je morao da traži tajm-aut. U međuvremenu smo videli i jednu zanimljivu situaciju kada je domaći igrač Lajt klizećim pokupio sudiju, a ovaj završio patosiran na terenu.

Zvezda je nastavila da igra loše u napadu, da bi Volden pogodio jednu bitnu trojku za 19:16. Ipak, imali su crveno-beli i sreće u poslednjih 60 sekundi prve deonice i domaćin je na prvi odmor otišao sa vođstvom od 21:17.

KK Crvena zvezda Printskrin: EON/Sport Klub1

Vođstvom koje se istopilo već u uvodnim trenucima druge četvrtine. Zvezda je za minut i po napravila seriju 7:0 i vratila je prednost na svoju stranu. Asvel je do 15. minuta uspeo da se konsolidije najviše zahvaljujući Jabuseleu (31:29), da bi lider ABA lige preko Lojda u 19. minutu stigao do +6 - 39:33.

Lojd je i u 20. minutu pogodio još jednu trojku za najvećih 44:36, ali nije uspeo za dva poena uz zvuk sirene - 38:44!

Lojd i Volden su držali Zvezdino vođstvo u trećoj deonici. Zajedno su dali 10 poena na polovini pomenute četvrtine i crveno-beli su imali 56:51 u 26. minutu.

KK Crvena zvezda Printskrin: EON/Sport Klub1

Volden je zatim pogodio i dva bacanja za 58:51, ali vredi pomenuti da je domaćin u napadu ranije imao dva otvorena šuta za tri poena koji nisu ubacili.

Bili su to prelomni trenuci meča s obzirom na to da su crveno-beli u finišu stigli do prve dvocifrene prednosti posle trojke Davidovca (63:51), da bi Lojd potom presekao loptu i zakucao u kontri za 65:51.

KK Crvena zvezda Printskrin: EON/Sport Klub1

Zvezda je sa +14 (67:53) završila treču deonicu, ali se igra crveno-belih nije menjala ni u poslednjoj četvrtini. Lojd i Volden su diktirali tempo, Zvezda je održavala tu dvocifrenu prednost koja je u 35. minutu iznosila i +17 posle kontranapada Voldena i asistencije za Lojda (75:58).

Rit je u 37. minutu pogodio trojku uz zvuk sirene za velikih 80:60, te su poslednja tri minuta meča bila samo odrađivanje posla za drugi najubedljivi trijumf crveno-beli u Evroligi na strani.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko prca a grobarka...

    11. novembar 2020 | 23:36

    Kakvo interesovanje grobarčića za CRVENU ZVEZDU... Šta će jadni, rukovotstva ih u svim sportovima ukanalila da ne znaju gde biju...

  • Fontana

    11. novembar 2020 | 23:34

    🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪⭐⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪⭐⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🍾🍾

  • hahahaa

    11. novembar 2020 | 23:32

    Gledao sam malopre reprizu Partizan UNIKS -23 HAHAHAHAA, evo sad pocinje i protiv Borca mec

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA