Vasić i Crvendakić trojkama "tukle" Litvaniju: Treća pobeda Srbije na putu za EP

Košarkašice Srbije pobedile su Litvaniju u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine sa 82:71

  • 0
Srbija - Litvanija Foto: FIBA.com

Srbija i Litvanija su se sastale u okviru grupe E, a naša reprezentacija je upisala treću pobedu i prva je posle tri meča sa maksimalnim učinkom, dok Litvanke kaskaju na drugom mestu sa jednom pobedom i tri poraza. Treća je Turska, a četvrta Albanija koje imaju i utakmicu manje.

Posle tesne prve četvrtine i egala 14:14, Srbija se razigrala u drugoj i najpre trojkom Aleksandre Crvendakić, pa onda i sa tri njena slobodna bacanja posle faula uspela da se malo odlepi.

Crvendakić je zatim asistirala Maji Škorić, priključila se svojim poenima i Ivon Anderson, a Srbija je i u odbrani bila nešto bolja.

Posle nove trojke Crvendakićeve, Srbija odlazi na 27:18, a deset razlike probija trojkom Sonje Vasić za 30:18, posle čega se na poluvreme otišlo sa 39:27 i +12 za Srbiju.

Naša reprezentacija je tokom treće četvrtine povećala razliku na 19 razlike i pred poslednju deonicu imala i 66:47. U poslednjoj je malo popustila, ali ne dovoljno da ugrozi pobedu.

Najefikasnija je kod pobednica bila Crvendakić sa 19 poena, Sonja Vasić je imala 15, Ivon Anderson 13, a Nevena Jovanović deset. Kod Litvanki se istakla Laura Juskate sa 15, koliko je imala i Gabija Meskonite.

Video: Sonja Petrović presrećna nakon osvajanja bronze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA