≫ 

Makabi razbio Žalgiris, Olimpijakos u završnici dokrajčio Albu

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Albu sa 75:71 u meču osmog kola Evrolige, dok je Makabi iz Tel Aviva deklasirao tim Žalgirisa iz Kaunasa sa 85:57

  • 0
Skoti Vilbekin je prelomio meč u korist Makabija, Foto: Printscreen Youtube

Grčki tim je pobedu obezbedio fantastičnom trećom četvrtinom u kojoj je dobio rivale iz Nemačke sa 27:9 i nadoknadio minus iz prvog poluvremena.

Alba je odlično startovala i posle uvodnih deset minuta već imala 12 poena prednosti. Sačuvala je plus do pauze, nakon koje je proradio Olimpijakos.

Berlinski tim je u četvrtoj bio za nijansu bolji, mada je tada Olimpijakos čuvao prednost od sedam, osam poena, stečenu početkom četvrte deonice.

Markus Erikson je trojkom primakao Albu na 73:68 na deset sekundi pre kraja, ali je Mekisik iznudio faul i pogodio oba slobodna bacanja, a Džejson Grejndžer je samo ublažio poraz svog tima novom trojkom.

Najefikasniji je kod pobednika bio Mekisik sa 14 poena, 11 je ubacio Saša Vezenkov, a Žan-Šarl Livio 13. U Albi je sa 13 prednjačio Džefri Nils, a po deset su postigli Maodo Lo i Johanes Tieman.

Što se tiče meča Makabija i Žalgirisa, tu su stvari rešene već u prvom poluvremenu sa dve dominantne četvrtine izraelskog tima.

Čak 53 poena je Makabi sasuo Litvancima za 20 minuta, a primio svega 23, pa je jasno da je u takvim okolnostima Žalgiris teško mogao do preokreta.

U Makabiju su čak petorica bila dvocifrena u poenterskoj koloni. Tajler Dorsi je ubacio 16 poena, Kris Džons 15, Dragan Bender 11, a Skoti Vilbekin i Ilajdža Brajant po deset.

Na drugoj strani je Tomas Vokap imao 12 poena, a Marijus Grigonis i Žofri Lovernj po 11 postignutih poena.

Video: Najzanimljiviji trenuci prvog poluvremena meča KK Crvena zvezda i KK Koper Primorska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA