≫ 

Košarkašice igraju sa Turskom za korak bliže plasmanu na EP

Selekcija Srbije vodi u grupi sa tri pobede

  • 0
Zenska kosarkaska reprezentacija, Srbija - Belgija Foto: fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, posle trijumfa nad Litvanijom 82:71, u subotu od 16.00 časova odigraće drugu utakmicu drugog „prozora“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u „balonu“ u Istanbulu protiv domaćina Turske.

Duel u dvorani „Ahmet Džomert“ u Istanbulu direktno će prenositi RTS na Prvom programu od 16.00 časova. Košarkašice bi pobedom nad Turskom napravile ogroman korak ka plasmanu na EP.

- To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu.

-Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile. S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas.

Marina Maljković, košarkaška akademija u Šangaju Foto: Milena Đorđević

- Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno… Dobro se znamo. mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo – rekla je selektorka Marina Maljković.

Srbija vodi u grupi E sa skorom 3-0, posle trijumfa protiv Turske u Beogradu 59:56, Albanije u Draču 139:34 i Litvanije u Istanbulu 82:71.

Do kraja kvalifikacije, početkom februara Srbija treba da igra protiv Albanije i Litvanije. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

Video: Proslavljena srpska košarkašica o karijeri u NBA, Evroligi i počecima bavljenja košarkom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA