≫ 

Padamo kad se meč lomi protiv Himkija, Bajerna, Reala: Obradović frustriran istim greškama igrača

Trener košarkaša Crvene zveze Saša Obradović nije hteo da traži alibi za poraz svog tima od Real Madrida u osmom kolu Evrolige

  • 19
Saša Obradović Foto: MN Press

Zvezda je poražena od Reala sa 73:67 u Pioniru, iako je imala šansu da posle preokreta i vođstva 65:64 ipak pobedi teškog rivala.

Crveno-beli su rano krenuli da napadački rešetaju poenima Džordana Lojda i trojkama i imali su 21:8 u prvoj četvrtini, dok su na drugoj strani promašivali Trej Tompkins i saigrači. Stvari su se preokrenule u nastavku, a Real je došao do pobede.

- Čestitam Realu, zaslužili su na kraju da dobiju. Rekao bih da smo posle sjajnog početka, odigrali naivno u drugom poluvremenu. Napadački nismo kretali loptu kao u prvom, odbrambeno smo poklanjali neke stvari.

- U trećoj smo pričali da bi trebalo da igramo drugačije, da budemo strpljivi, da ne padamo na njihov kvalitet i da ih ne precenjujemo. Dobro je da nismo prestali da igramo, imali smo šansu, neke trojke su dali na isteku napada, više bih možda hteo od svog napada, ali bi trebalo da budemo pametniji - rekao je Obradović na konferenciji posle meča.

Analizirajući tok meča, Obradović žali za nekim odlukama svojih igrača u napadu, gde je Real mnogo bolje reagovao.

- Prvo i osnovno, Real je uvek favorit, ne treba to zaboraviti. U nekim momentima kad je teško prave dobre procene. Kad vidiš Real u nekim prošlim utakmicama, to nije na ovaj način i na ovom nivou odbrambene utakmice koji su igrali. Osim toga, imali su i više vremena da se malo spreme i osveže. Jasno je da će biti drugačiji Real, što se videlo u poslednjih nekoliko utakmica - istakao je Obradović.

Zvezda je imala nekoliko šansi da prelomi meč u svoju korist, najpre kada je dopustila Realu da se vrati brzom serijom u prvoj četvrtini, a onda i novim padom u trećoj.

- Mene boli što padamo u više faza kad se utakmica lomi. Himki je bila u jednoj fazi, Bajern je bio sam kraj utakmice, ovo na početku treće četvrtine. Da bismo pobeđivali velike rivale, ne smemo da dozvolimo padove na taj način. Pad u trećoj četvrtini, ako smo pričali o tome, a u svlačionici smo rekli da hoćemo da igramo organizovano, ništa se od toga nije dogodilo. Naprotiv.

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

- Počeli smo da pravimo neiskusne greške. Ne znam da li je bilo 15:0 ili nešto manje od toga, ali nismo uspeli da napravimo nijedan faul. To nam se već dešavalo, a ne smemo da pokazujemo neiskustvo na ovakvom nivou. Naučili smo iz Bajerna kako treba da se pravi faul, a to nismo ni sada uradili. Davali smo neke lake pasove, nismo ih realizovali da bismo došli u završnicu koja bi nama odgovarala.

On smatra da je više neiskustvo nego umor dovelo do ovakvog epiloga jer kaže da se tačno vidi kako to rade iskusniji igrači iz Reala.

- Ekipa je u dobroj fizičkoj kondiciji, glavni igrači su svi dobro trenirali osim Džonija O'Brajanta, bez obzira koliko si umoran, nisi na početku treće četvrtine kada se razlika stvorila. Falilo je discipline - kaže Obradović.

KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Trener Zvezde smatra da je Real u pojedinim situacijama bio povlašćen od strane sudija, ali dodaje i da se takve stvari zaslužuju i igračkom reputacijom i statusom.

- Ipak bih se više fokusirao na ono što mi nismo radili - istakao je Obradović.

- Obično se tako dešava. Koa što sam i rekao. Na to možeš i ne moraš da imaš uticaj, ali neke one na koje možemo da imamo uticaj, to i moramo da uradimo - pravi razliku trener crveno-belih.

Video: Ovako je Vrabac poleteo i zakucao protiv Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    13. novembar 2020 | 22:12

    Sve znaš, a jedan TO nisi tražio kada je Real ušao u seriju. Isti igrači iste greške i i dalje ih forsiraš. Prva četvrtina +11 nemaju odgovor za petoroku, izmeniš 4 igrača umesto da odeš na +20 i izbaciš ih iz utakmice. Osim Fenera, svaki poraz je samo tvoj. Nije čudo da imaš samo 35% pobeda u Evropi. Baš si nezreo za ovaj nivo i još ti prvi imaš da učiš

  • momo

    13. novembar 2020 | 23:01

    Otkud vi u tom takmicenju..koliko znam vi ste bili cetvrti...i sad se cudis sto se sa vama svi izrugavaju..

  • 5

    13. novembar 2020 | 22:50

    ČOVEČE ,ŠTA TREBA DA SE DESI DA SHVATIŠ DA O BRAJEN,KUZMIĆ,KURIDŽA,DAVIDOVAC,TERI NEMAJU KVALITET ZA EVRO-LIGU ? U KLJUČNIM MOMENTIMA TI NJIH ŠALJEŠ NA PARKET,DIREKTNI SI KRIVAC ZA SKORO SVE PORAZE . ZAŠTO SIMONOVIĆ NE ULAZI U IGRU ? ZAPITAJ SE DA LI SI TI TRENER KOJI MOŽE DA VODI EVROLIGAŠA .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA