Neću u slabe ekipe, samo ove što se bore za prsten: Gasol nagovestio gde nastavlja karijeru

Novi prsten je jasna namera

  • 0
Foto: fiba.com

Španski košarkaš Mark Gasol kaže da nema nameru da igra za klubove koji se ne takmiče za titulu u NBA ligi.

Gasol je veći deo svoje karijere proveo u ekipi koja je bila daleko od šampionskog kova, pa je tek sa Toronto Reptorsima lani osvojio prsten namenjen šampionu NBA.

Kada počne period za trejdove, 20. novembra Gasol će biti neograničeno slobodan agent i može da izabere bilo koji tim u ligi.

Još ranije je bilo nagoveštaja da će Mark napustiti Toronto, ali je sada dao i signal gde neće odlaziti, ako se rastane sa timom iz Kanade.

- Znam da ima interesovanja od nekoliko NBA timova da sa njima stupim u kontakt posle petka. Hoću da pomognem svom budućem timu da osvaja konstantno i da se bori za titule. Ne vidim sebe u nekom timu u reizgradnji - rekao je Gasol za španski Esport 3.

Nekada najbolji defanzivac lige, Gasol je za Reptorse tokom šampionske sezone odigrao 44 utakmice i prosečno je beležio 7,5 poena, 6,3 skoka i 3,3, asistencije uz 42,7 posto šuta iz igre i 38,5 posto za tri poena.

Mark ima 35 godina i u karijeri prosečno ima 14,6 poena, 7,6 skokova i 3,4 asistencije u NBA ligi. Veći deo karijere u Americi proveo je u Memfis Grizlisima sa kojima nije postizao značajnije timske rezultate od 2008. do 2019. kada je otišao u Toronto.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA