≫ 

Zvezda gubila s 14 razlike, pa u poslednjem minutu srušila Split: Hrvati imali šut za pobedu!

Crveno-beli i dalje neporaženi u ABA ligi

  • 69
KK Crvena zvezda - KK Split Foto: aba-liga.com/Crvena zvezda MTS

Namučili su se košarkaši Crvene zvezde, ali su na kraju ipak upisali trijumf protiv Splita u okviru 7. kola regionalne ABA lige od 78:76.

Dva različita lica prikazao je evroligaš u ovoj utakmici, ali je posle loših 29 minuta sve ipak nekako došlo na svoje mesto, pa je niz pobeda na startu sezone na Jadranu produžen.

Možda i najlošije poluvreme u ABA ligi odigrali su crveno-beli, a minuti bez koša iz igre, posebno početkom druge četvrtine kada su u 13. gosti otišli na najvećih 13 poena razlike (18:31), otvoreno su nervirali trenera Sašu Obradovića koji je sigurno imao dosta zamerki na izdanje pulena.

Zvezda je bila nonšalantna i u odbrani, što su Splićani znali da iskoriste, pa nije ni čudo što su na poluvremenu imali čak trojicu dvocifrenih košarkaša - Luković 12, Vranković 11 i Marčinković sa 10 poena. Posebno se dominantnom igrom isticao mlađani Vranković, inače sin hrvatske košarkaške legende Stojka, koji je zadavao dosta problema Beograđanima.

Ni u trećoj četvrtini Zvezda se nije proslavila. Bukvalno do poslednjih sekundi ove deonice. Olako su dozvolili gostima da opet odu na +14 (najvećih na meču) u 25. minutu, ali su preko Ročestija u poslednjem minutu stigli i do prvog vođstva na meču posle serije od 11:0 za 60:59.

Zvezda je u poslednjoj četvrtini držala prednost od pet poena do samog finiša kada su Luković i Vranković odlučili da pokušaju da joj zadaju još jedan udarac. Stigli su gosti minut pre kraja do vođstva od 76:74, ali je to bilo sve što su učinili.

Nekoliko grešaka u defanzivi, prodata lopta Mesičeka i faul u napadu za 20-ak sekundi omogućili su crveno-belima četiri laka poena i trijumf od 78:76.

Imali su Splićani dva šuta u poslednjim sekundama, jedan za pobedu, drugi za produžetak, ali su promašili oba, pa je Zvezda sačuvala oreol nepobedivosti na Jadranu ove sezone.

Zvezdu je do pobede vodio Džoni O'Brajant sa 18 poena, odličan je bio Marko Simonović sa 15, kao i Ognjen Dobrić koji je postigao 10.

Na drugoj strani, kod Splićana briljirali su Marko Luković sa 25 i Antonio Vranković sa 21 poenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Uživo:

4/4

Kraj meča i pobeda Crvene zvezde nad Splitom od 78:76.

40. minut: 78:76 - Kakva greška Mesičeka, Džordan Lojd mu je poreskao pas i položio za vođstvo Zvezde od 2 poena 39 sekundi pre kraja.

40. minut: 74:76 - Strašna trojka Marka Lukovića! 25 poena za srpskog košarkaša koji donosi dva poena prednosti Splićanima. Još tačno minut do kraja utakmice!

39. minut: 74:73 - Dramatičan finiš u Pioniru. Splićani su ubacili četiri vezana slobodna bacanja i prišli samo na -1.

38. minut: 74:69 - Drži Zvezda prednost, "šalje" Splićane na liniju slobodnih bacanja gde se ne snalaze najbolje u poslednjoj četvrtini.

35. minut: 72:67 - Sjajno igra Marko Simonović u ovim trenucima, verovatno igra i najbolju utakmicu od povratka među crveno-bele pa je sa 15 poena najefikasniji kod domaćina koji kontrolišu prednost.

33. minut: 67:63 - Mora trener Splita ponovo da traži tajm-aut pošto Zvezda ima najveću prednost na meču od +4 posle pogodaka Ročestog i Simonovića za dva poena.

32. minut: 63:63 - Rezultatska klackalica u Pioniru u ovim trenucima, Split nema nameru da se preda olako. Marko Luković je stigao do brojke od 20 poena.

3/4

30. minut: 60:59 - Kraj treće četvrtine! Zvezda je prvi put povela na meču u poslednjoj sekundi treće deonice košem Tejlora Ročestog. Za tri minuta crveno-beli su istopili razliku gostiju posle serije od 11:0!

29. minut: 55:59 - Evo konačno Zvezde u naletu. Serija od 6:0 crveno-belih primorala je trenera Splita da zatraži tajm-aut. Prednost gostiju se istopila.

27. minut: 47:57 - Ne ispuštaju Splićani prednost, Zvezda je smanjila na osam razlike, ali je na drugoj strani Darko Bajo efektnim zakucavanjem vratio +10.

25. minut: 41:55 - Sve ulazi gostima u ovim trenucima. Marko Luković je ubacio trojku o tablu za najveće vođstvo Splita na utakmici od +14.

23. minut: 40:51 - Preslikan start treće četvrtine kao u prethodne dve. Zvezda se muči u napadu, dok Split pogađa na drugoj strani pa je posle serije od 9:0 gostujući tim otišao na +11. Opet tajm-aut za Sašu Obradovića...

2/4

20. minut: 38:42 - Kraj druge četvrtine! Uspela je Zvezda da se vrati u meč pa na odmor odlazi sa samo četiri poena zaostatka. Podsetimo, gosti su u jednom trenutku imali i +13, pa će Saša Obradović imati šta da kaže pulenima tokom pauze.

18. minut: 33:37 - Konačno dobra igra Zvezde, odličan presing posle koša i serija od 5:0 za novi tajm-aut Splićana.

17. minut: 28:37 - Efikasna reakcija Splićana koji su trojkom Marčinkovića i poenom Vrankovića vratili brzo devet poena razlike. 

16. minut: 28:33 - Morao je da reaguje i gostujući trener tajm-autom jer je Zvezda serijom od 8:0 prišla na -5. Ročesti je ubacio pet, a Simonović tri poena za brz rezultatski povratak crveno-belih u meč.

15. minut: 23:33 - Loše Zvezda igra u napadu, ne biraju se kvalitetna rešenja, pa prednost Splićana i dalje stoji na +10.

13. minut: 18:31 - Nastavljaju se Zvezdine muke, a posle serije od 7:0 na startu druge četvrtine Obradović traži novi tajm-aut.

12. minut: 18:29 - Još dva efikasna napada gostiju, Marko Luković je pogodio za tri, zatim i Marčinković za dva, i najveću prednost gostiju od +11.

1/4

10. minut: 18:24 - Kraj prve četvrtine! Split iznenađujuće vodi u Pioniru protiv lidera ABA lige uz sjajnu rolu Antonija Vrankovića (sina hrvatskog košarkaša Stojka Vrankovića) koji ima već 10 poena.

9. minut: 10:20 - Nema Zvezda rešenje za Antonija Vrankovića koji ima već deset poena. Trojkom Marčinkovića Split je otišao na +10.

7. minut: 10:13 - Vraća se Zvezda, Davidovac i Lojd su ubacili trojke i prišli Splićanima na tri razlike.

5. minut: 4:11 - Nastavljaju gosti da muče crveno-bele, a preko mladog Antonija Vrankovića održavaju prednost. Zvezda je loša u napadu na startu utakmice.

3. minut: 2:9 - Odličan start gostiju koji razvlače Zvezdinu odbranu na startu, pa je Saša Obradović morao da pozove tajm-aut. Split je lako došao do sedam poena razlike.

2. minut: 0:5 - Dva lagana koša Marka Lukovića za ranu prednost gostiju iz Hrvatske.

- Počeo je meč u Pioniru!

Košarkaši Crvene zvezde igraju protiv Splita u Pioniru utakmicu 7. kola regionalne ABA lige.

Crveno-beli dočekuju meč sa ambicijom da nastave niz od šest vezanih pobeda, dok su Splićani trenutno na skoru 3-3.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko prca a grobarka

    15. novembar 2020 | 20:56

    Ovo je pouzdan znak da se partizanka gasi... Svi njihovi simpatizeri prelaze da prate Zvezdu...

  • xexe

    15. novembar 2020 | 21:27

    Ovi grobari nisu svesni da smo odigrali 3,4 utakmice za nedelju dana. Mislite da cemo ovako igrati i odmorni? xexe Razbicemo vas 30 razlike

  • Prcko prca a grobarka...

    15. novembar 2020 | 20:58

    Grobari, a da sačekate derbi pa onda komentari... Imaćete mnogo materijala za pisanje i kritiku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA