≫ 

"Bomba" u Hjustonu, Harden razmišlja da napusti Roketse!

Posle osam godina...

  • 7
James Harden, Džejms Harden Foto: Tanjug/AP

Zvezda Hjuston Roketsa Džejms Harden razmatra opcije i mesta gde bi mogao da nastavi karijeru ako ode iz Teksasa.

Adrijan Vojnarovski javlja da više glasina sugeriše da Harden hoće da ide, a razlog za to je naizgled veoma jednostavan - izostanak timskih uspeha.

- Kod Hardena sve više raste ta nelagoda zbog toga što Roketsi konstantno nisu u situaciji da se takmiče za NBA titulu i zbog toga je razmatrao opciju da traži trejd i da ide negde drugde pre nego što mu ugovor istekne - pišu Vojnarovski, Ramona Šelburn i Zek Lou.

Trostruki najbolji strelac NBA lige je na sredini ugovora vrednog 171 milion dolara, što znači da ima još dve garantovane sezone ugovora do sezone 2022/2023.

Uz to, Harden je imao 34,3 poena prosečno prošle sezone uz 7,5 asistencija i 6,6 skokova. S obzirom na to da ima već 31 godinu, a ništa osvojeno, jasno je zašto se popularnom "Bradi" žuri da osvoji NBA prsten.

On je ove godine pripao Los Anđeles Lejkersima i Lebronu Džejmsu po četvrti put, a baš su Lejkersi lagano izašli na kraj sa Hardenovim Hjustonom u pet utakmica.

Da sve bude još zanimljivije, postoje spekulacije da bi Harden mogao u Bruklin Netse, gde su već u ekipi Kevin Durent i Kajri Irving, s tim što Durent tek treba da zaigra posle više od godinu i po dana pauze zbog povrede Ahilove tetive.

Međutim, sa druge strane "Atletik" i Šems Čaranija pišu da će "Brada" sigurno ostati u Hjustonu još jednu sezonu, a već se navodno vratio u kamp ekipe da počne sa radom pre ostalih koji stižu prvog decembra.

Još jedan od razloga zašto je Harden zabrinut u vezi sa Roketsima, jeste i pravac u kom se franšiza iz Teksasa kreće, jer su prethodnih meseci otišli i generalni menadžer Deril Mori i trener Majk D'Entoni.

Inače, Džejms Harden je u Hjuston Roketsima od 2012. godine, a tri godine pre toga je bio u Oklahoma Siti Tanderu sa kojim je 2012. stigao do finala NBA lige i izgubio od Majami Hita.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA