≫ 

Protiv Turkinja je presudila naša vera, Amerikanka se odlično uklopila: Crvendakić srećna zbog EP

Bolje nije moglo

  • 0
Košarka, žene, Srbija Španija Foto: Tanjug/AP

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić ponosna je što su ona i njene saigračice iz reprezentacije uspele da se plasiraju na prvenstvo Evrope. Srpkinje su to uspele pobedama protiv Litvanije i Turske.

- Naš cilj bio da u Istanbulu odigramo najbolje što možemo i da prođemo na EP i pre posledenjeg kvalifikacionog prozora - rekla je Crvendakić Tanjugu.

Izbaranice Marine Maljković u balonu su u Istanbulu došle do ukupnog skora 4-0 u grupi E i sledeće godine će braniti bronzanu medalju.

- Nijedna od utakmica nije bila laka, ali protiv Turske je bilo teže. Znali smo da su odlična ekipa, da igraju slobodnije na svom terenu. Znamo i kako je prošla utakmica u Beogradu kada smo dobile na jednu loptu. Bile smo mentalno jače i da presudila naša vera. Kada smo gubile u prvom produžetku, verovale smo u pobedu. Verovale smo u naš dugogodišnji rad, držale smo odbranu i smatram da je odlučilo - kaže Crvendakić.

Zbog korona virusa novembraski "prozor" odigran je u "balonu", a košarkašica francuskog Asvela ističe da to nije poremetilo atmosferu u timu.

- Čudno je igrati u novonastalim okolnostima u tom balonu. Ne znam da li ćemo uopšte moći da se naviknemo na igru bez publike i na konstantna testiranja. Ovog puta sam bila srećna što ću biti sa svojom ekipom, jer svi mi u klubovima prolazimo kroz teške periode neigranja i neizvesnosti oko toga šta će biti. Provele smo kvalitetno vreme zajedno i nije nam teško palo, s obzirom na to da smo uželele jedna druge. Uvek napravimo takvu atmosferu da nam budem lepo.

Crvendakić je protiv Litvanije režirala preokret, protiv Turske pogađala kada je bilo najvažnije, a iz akcije u akciju potvrđuje da će biti pravi lider reprezentacije u godina koje dolaze, mada o tome nerado govori. Amerikanka Ivon Anderson u ovim kvalifiakcijama debitovala je za srpski tim i ostavila pozitivan utisak.

- Mi koje smo duže u reprezentaciji, uvek kada dođe nova igračica u ekipu trudimo se da joj pomognemo da se brzo adaptira. Ivon se dobro pokazala u ove dve utakmice i nadam se da će biti tako i u budućnosti - zaključila je Crvendakić.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA