Lažni PCR testovi u Armaniju pred meč sa Zvezdom

Evroliga objavila da se utakmica u sredu igra

  • 0
KK Armani Printskrin: Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Košarkaški klub Armani iz Milana saopštio je prošlog ponedeljka (9. novembra) da je nekoliko članova ovog tima imalo pozitivan test na korona virus.

Zbog toga su milanske zdravstvene vlasti primorale tim da obustavi sve aktivnosti sa nalogom da svi ostanu u samoizolaciji.

Usled velikog broja pozitivnih rezultata, a u kombinaciji sa nedostatkom simptoma, doktor Armanija i službenik Evrolige smatrali su sumnjivo pozitivnim rezultate PCR testa, a prema evroligaškim zdravstvenim i bezbednosnim protokolima:

- U slučaju da klub dobije lažni ili sumnjivi pozitivan rezultat PCR testa, pojedinac će biti dva puta ponovo testiran u dva uzastopna dana. Ako su i drugi i treći PCR test negativni, pojedinac će se smatrati negativnim.

Čitav tim Armanija je odmah ponovo testiran, sa samo ograničenim brojem pozitivnih rezultata. Treći PCR test, odrađen je tek u petak, 13. novembra, zbog zahteva vlasti.

Nakon poslednjeg testa, milanske vlasti odobrile su timu da ponovo započne sa radom, a svi pojedinci se smatraju negativnim i dostupnim za predstojeće utakmice Evrolige, što znači da će se meč između Armanija i Crvene zvezde sigurno odigrati u sredu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA