Zvezda na najdražem gostovanju u Evroligi

Ali, s druge strane, i jednim od najtežih ove sezone

  • 5
KK Crvena zvezda Foto: KK Crvena zvezda

Duplo kolo Evrolige, odnosno dva meča u jednoj nedelji, Crvenoj zvezdi donosi dva teška gosotvanja -u Milanu i Barseloni!

Prvo je u Italiji, u sredu od 20.45 minuta (Sport Klub 2), i to ekipi Olimpije za koju je trener crveno-belih Saša Obradović rekao da je projektovana na igra na fajnal-foru.

Predvode je iskusni Serhio Rodrigez, dvostruki osvajać Evrolige, i prošlogodišnji bek Zvezde Kevin Panter, a tu su još i Kajl Hajns, Vladimir Micov, Điđi Datome, Malkom Dilejni...

- Ovo je vrlo iskusna ekipa stvorena da napravi rezultat odmah. Njih je u jednom trenutku kao i mnoge druge ekipe “presekla” korona, sada su imali i te lažne rezultate, ali su u utakmici sa Kantuom pokazali u nedelju da ta pauza nije ostavila mnogo traga. Očekuje nas mnogo težak posao, i prvo i osnovno je da uđemo čvrsto u utakmicu, i posebno da ne dozvoljavamo nikakve padove u igri, jer se to često ponavljamo, ovakvi padovi na tom nivou ne praštaju - rekao je iskusni Marko Simonović u najavi meča.

Zvezda je nedavno protiv Asvela upisala prvi brejk ove sezone u Evroligi, zanimljivo da ovaj drugi traži na najdražem gostovanju - ako gledamo tradiciju! Jeste da Olimpija u međusobnom skoru vodi 8:6, ali gledajući mečeve u Evroligi od 2000. godine Zvezda ima skor 5:0. Od čega su tri pobede zabeležene naš u Milanu.

Prva u martu 2017. kada je bilo 78:71 za crveno-bele, zatim u decembru iste godine rezultatom 91:88, potom i početkom decembra prošle godine kada je na semaforu stajalo 77:67 za Beograđane. Dominirao je tada Lorenco Braun sa 21 poenom i sedam asistencija.

Zvezda posle osam utakmica u EL ima skoro 3-5, dok je Olimpija odigrala samo pet mečeva ove sezone usled problema sa koronom i ima tri pobede i dva poraza.

>>> Crvena zvezda nikada nije izgubila u Milanu od Armanija, i taj podatak podgreva optimizam crveno-belih pred večerašnje (20.45) gostovanje italijanskoj ekipi u Evroligi. A kvota na dvojku je odlična - 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Armani - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baja do jaja

    18. novembar 2020 | 10:16

    Nikoga ovi jadnici bez sudijske pomoci ne mogu pobijediti.Treceligaski split im drzao cas kosarke dok se sudije nisu ukljucile da najskuplju ekipu balkna spasu jos jedne bruke u nizu..i veceras sramocenje srbije i srba u vidu propaloga drzavnog projekta koji je skuplji nego sve skole u srbiji..da je imati obraza i znat se stidjeti barem 5 min i biti covjek,,al to u vjetackoj tvorevini nikada nije stanovalo

  • El. Comandante

    18. novembar 2020 | 10:58

    Vestacka tvorevina te napravila.

  • PAOK

    18. novembar 2020 | 16:37

    Dole crveni IDEA projekat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA