NBA pokreće istragu zbog "slučaja Bogdanović": Bogdanu ovakav publicitet najmanje bio potreban

A srpski igrač je ponajmanje zaslužan za tako nešto

  • 3
Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

NBA liga pokreće istragu zbog neuspelog trejda Bogdana Bogdanovića iz Sakramento Kingsa u Milvoki Bakse, javlja Mark Stajn iz Njujork Tajmsa.

Ovaj "sign and trade" posao nije mogao da se dogovori i desi pre početka prelaznog roka za slobodne agente (noć između petka i subote po srednjeevropskom vremenu), a već u ponedeljak je procurila informacija da je sve dogovoreno.

 

Samim tim, pretpostavlja se da je Milvoki mimo pravila "petljao" i pregovarao sa Bogdanovićem, pre nego što je to legalno bilo dopušteno.

Ova nedozvoljena radnja koju Amerikanci zovu "tampering" je prilično česta u NBA i zabranjuje dogovore "ispod žita" s igračima koji su pod ugovorom, što Bogdan jeste dok ne postane ograničeno slobodan agent posle petka.

Međutim, jednako je teško dokazati je, pa će tu NBA biti na ozbiljnom zadatku, tim pre što će i Kingsi i Baksi moći da demantuju pisanje Adrijana Vojnarovskog kao lažno, jer se nisu do sada zvanično oglašavali o trejdu.

Kasnije se pojavila i informacija da Bogdanović nije hteo trejd, prema rečima nekog iz uprave Baksa, a pisanju NBA insajdera. Međutim, Baksi i Kingsi su i inicijalno napravili "faul" povredom pravila zbog čega sada reaguje i liga.

 

Dogovor je trebalo da pošalje Bogdana u zamenu za Donte DiVinćenca, Ersana Iljasovu, Di Džej Vilsona i Džastina Džejmsa.

Međutim, kako su se Baksi odrekli ugovora Iljasove i otpustili ga, pitanje je da li će do ovog trejda uopšte doći, jer je upravo Iljasova bio centralni deo ovog trejda, piše Stajn.

 

Obe ekipe imaju dodatni problem jer su im sada istražitelji NBA "za vratom", mada nije jasno ko bi mogao da pretrpi i kakve sankcije konkretno.

Bogdanović je navodno odlučio da se oproba na tržištu i pronađe ugovor bolji od 51,4 miliona dolara koliko su mu nudili Kingsi za četiri godine.

Stajn zaključuje da je neizvesno i kako će se sve ovo odraziti na Janisa Adetokumba koji je pred početak nove sezone insistirao na dovođenju pojačanja u spoljnoj liniji kako bi Baksi bili konkurentniji za napad na šampionski prsten koji je za sada u vlasništvu Lejkersa.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukasino ic

    20. novembar 2020 | 11:32

    KAko vec mismo Objavili kakosmo najbolji NA Svetu pobedilismo ruse Sa 5 o Astacemo saonim ostanite kod kuce nistevi za .bolje ipak nismomi ZA salje I bolje a ne vec prvaci SVETA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA