≫ 

Ovaj momak je oduvao troškove Lebrona i NBA zvezda: Voriorsi zbog njega plaćaju 82,4 miliona dolara!

Zapanjujuća matematika

  • 1
Lebron Džejms Foto: Tanjug/AP

Ako ste verovali da je Kevin Durent, Lebron Džejms, Džejms Harden, Rasel Vestbruk ili neko peti najplaćeniji u NBA ligi - prevarili ste se.

Možda se to neće videti po novčaniku igrača koji je sada stigao kao posledica prošlosezonskog trejda Andrea Igudale, ali svakako hoće po novčaniku vlasnika Golden Stejt Voriorsa.

Keli Ubre Džunior, ili samo Keli Ubre je momak zbog koga Voriorsi plaćaju nestvarnu cifru od 82,4 miliona dolara u sledećoj sezoni.

Računica kaže da je Ubreov ugovor od 14,4 miliona prebacio Voriorse preko nove granice poreza, na ime poreza se Golden Stejtu naplaćuje još 68 miliona dolara preko ugovora Ubrea.

Voriorsi već plaćaju 66 miliona, pa kad se doda još 68 to znači da će sledeće sezone samo za poraz davati 134 miliona "zelenih novčanica".

Na sve to, kada se preračuna Ubreov ugovor sa iznosom poreza koji on donosi sa sobom, dolazi se do brojke od 82,4 miliona dolara za Kelija Ubrea.

Podsećanja radi, Ubre na početku ovog prelaznog roka stiže iz Oklahoma Siti Tandera u "trade exception" poslu posle odlaska Andrea Igudale.

Tanderi će u zamenu za Ubrea primiti pika prve runde drafta 2021. godine (od 21. do 30. mesta). A ako ne, onda će Voriorsi poslati dva pika druge runde.

Ubre će verovatno popuniti mesto startnog beka koje je ostalo upražnjeno teškom povredom Kleja Tompsona na treningu ove nedelje. Voriorsi po svaku cenu gledaju da vrate deo publike na tribine, jer su svesni da im ovaj trošak poreza na luksuz neće biti jedini.

Tompsonov ugovor će morati da popune i drugi igrači sa malim ugovorima, pa je pitanje koliki će samo gubitak pretrpeti franšiza iz Kalifornije.

Video: Džordan, pa sad i on: Lebron Džejms popušio tompus na konferenciji za medije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    20. novembar 2020 | 16:19

    ne placaju njemu vec nba zato sto su prekoracili limit

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA