≫ 

Goran će po sezoni imati skoro 20 miliona dolara: Dragiću novi ugovor sa Majamijem

Džimi Batler se nedavno šalio preteći Slovencu nasiljem ako Goran ode

  • 0
Goran Dragić, Majami Hit

Foto: AP/Tanjug

Bek Majami Hita i finalista NBA lige Goran Dragić ostaje u dresu tima sa Floride.

Popularni "Dragon" će uz Džimija Batlera i u predstojeće dve sezone probati da osvoji prsten, a ove godine je već bio u finalu.

 

Trideset četvorogodišnji Slovenac je dogovorio veoma jak ugovor na dve godine i inkasiraće 37,4 miliona dolara, makar prema pisanju NBA insajdera Šems Čaranije.

Time će Dragić praktično biti nagrađen za šest godina službe u Majamiju, za koji je prvi put zaigrao u sezoni 2014/2015.

Njegove dve najbolje dosadašnje sezone su bile 2013/2014 i 2016/2017 kada je imao 20,3 poena po meču, a igrajući za Finiks Sanse je 2014. godine bio deo idealnog tima NBA.

U svojoj NBA biografiji, koja seže do 2008. godine, Dragić ima i jedan ol-star nastup i priznanje za igrača koji je najviše napredovao.

U nikad dužoj NBA sezoni, završenoj tek u oktobru Dragić je bio jedan od vitalnih faktora za finale Majamija koji je u šest utakmica izgubio od Los Anđeles Lejkersa.

 

Dragić se već na startu finalne serije povredio, pa nije mogao da pomogne svom timu preterano, ni minutažom, niti iskustvom i svojim rešenjima na terenu.

Zato je njegov, ali i izostanak Bema Adebaja morao maksimalno da nadoknađuje upravo Batler svojim tripl-dabl partijama posle kojih je po pravilu bio potpuno isceđen zbog igranja u dva smera.

Slovenac se u posle nekoliko utakmica finala vratio na parket, ali je bilo jasno da to nije isti igrač koji je tokom sezone 2019/2020 za Majami ubacivao 16,2 poena uz 5,1 asistenciju i 3,2 skoka po meču.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA