Oklahoma Adamsa birala kao 12. na draftu, pa ga posle 7 godina poslala u zamenu za pikove

Oklahoma Siti Tander napravio je naizgled nerezonski potez

  • 0
Kings Thunder Basketball

Foto: Tanjug/AP

Jedan od pouzdanijih centara u NBA ligi Stiven Adams prelazi u Nju Orleans Pelikanse u trejdu koji uključuje četiri ekipe.

Kada se sve sabere i oduzme, Oklahoma u zamenu za Adamsa dobija samo pikove, a u trejdu učestvuju Milvoki Baksi, Nju Orleans Pelikansi, Oklahoma i Denver Nagetsi.

Derik Fejvors je napustio Pelikane, koji su mu odmah našli zamenu i za Adamsa poslali zaštićeni pik prve runde drafta 2023. dobijen od Denver Nagetsa. U istom poslu Džru Holidej će biti u Milvoki Baksima.

Nagetsi su prethodno taj pik poslali u zamenu za prava na Ar Džej Hemptona, a osim toga Oklahoma u zamenu za Adamsa dobija i dva buduća pika druge runde.

Dvadeset sedmogodišnji centar sa Novog Zelanda je imao ugovor do kraja sezone i NBA tim menja po prvi put u karijeri.

Adams je došao u Oklahomu još 2013. godine kao 12. pik sa drafta. U timu Tandera, Novozelanđanin je imao ugovor vredan 100 miliona dolara za četiri sezone. Da podsetimo, on je prošle sezone 10,9, poena, 9,3 skoka i 2,3 asistencije po utakmici.

Video: Srpske košarkašice slavile plasman na Eurobasket uz poznati narodnjački hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA