≫ 

Burna trejd noć u NBA: Ibaka u Los Anđelesu, bivši Fenerov plej kod Stefa Karija

Bliži se početak sezone, klubovi žure da "zakrpe" rostere

  • 0
Toronto Reptors Foto: Tanjug/AP

Drugog dana "pijace" u NBA desetina igrača našla je sebi "uhlebljenje" u novim sredinama, među njima i iskusni španski krilni centar Serž Ibaka (31) koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima.

Ibaka napušta Toronto posle tri sezone, bio je jedan od najvažnijih aduta Reptorsa u minuloj sezoni, kao i u onoj prethodnoj šampionskoj, stoga je ovo sigurno veliki udarac po kanadski tim koji će, podsećamo, novu sezonu kao domaćin igrati u Floridi.

Klipersi su angažovanjem Ibake brzo pronašli dobro rešenje posle odlaska Montreza Herela u tabor Lejkersa, Ibaka je dobio dvogodišnji ugovor vredan 19 miliona dolara, uz opciju izlaska iz istog posle jedne sezone.

Ibaka će tako ponovo jurišati na najviše domete sa Kavajem Lenardom, prvom zvezdom Klipersa, sa kojim je uzeo titulu sa Torontom pre dve sezone.

Pojačali su se i Golden Stejt Voriorsi, dobili su iskusnog aduta u spoljnoj liniji u liku Breda Vonamejkera, dosadašnjeg plejmejkera Boston Seltiksa.

bredli vonamejker Vonamejker u napadu na koš Reala na fajnal-foru Evrolige u Beogradu Foto: MN Press

Bivši igrač Fenerbahčea je imao solidnu sezonu u Seltiksima (19.3 minuta, 6.9 poena, 2 skoka i 2.5 asistencija u proseku po meču), nije bio udarna snaga Breda Stivensa, ali je odlično obavljao zadatke "sa klupe", što se od njega očekuje i u Voriorsima.

Sa Golden Stejtom je potpisao ugovor na godinu dana, vredan 2.25 miliona dolara.

Od ostalih zanimljivijih vesti sa NBA pijace izdvajamo ostanak Pola Milsapa u Denveru (10 miliona, jednogodišnji ugovor), Kentavijus Kaldvel Popupa u Lejekrsima (40 miliona, tri godine), te dolazak Džefa Tiga u Boston.

Džej Krauder je završio u Sansima (30 miliona, 3 godine), Bobi Portis u Milvokiju (7.5 miliona, dve godine), Kris Dan u Atlanti (10 miliona, dve godine), dok je Džef Grin potpisao za deseti klub u 13 godina NBA karijere - prešao je u Bruklin i ponovo će igrati sa Kevinom Durentom sa kojim je delio svlačionicu u ugašenim Sijetl Supersoniksima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA