Seltiksi "maksirali" Tejtuma: Bostonov 22-godišnjak dolarima obezbedio sledeća tri kolena

Bivši treći pik sa drafta je vrhunski unovčio svoje kvalitete

  • 0
kemba voker Foto: Tanjug/Ap

Tejtum ih je tokom prethodne tri godine pokazao u više navrata, pa su Seltiksi rešili da ga nagrade petogodišnjom ugovornom obavezom.

U njoj su Tejtumu garantovana 163 miliona dolara, ali u slučaju da prošlosezonski ol-star bude i deo neke od idealnih postava NBA lige u predstojećim sezonama, taj ugovor će se bližiti ovoj cifri od skoro 200 miliona.

Tejtum nije odigrao celu regularnu sezonu 2019/2020, ali je u više navrata pokazao da je on vođa ekipe i vodio ju je do finala Istoka.

Tamo su Seltiksi poraženi od Majami Hita u šest utakmica, ali je svejedno Tejtumov agent Džef Veksler imao argumente koje je mogao da iznese pred upravo kluba.

Dvadeset dvogodišnji krilni igrač je prošle sezone imao 23,4 poena, sedam skokova i tri asistencije po meču, uz jednu i po ukradenu loptu po meču.

Duplirao je broj šuteva za tri u odnosu na pretprošlu sezonu, unapredio svoj napad i protiv Klipersa pred ol-star pauzu ubacio 39 poena dok je čuvao Kavaja Lenarda.

Seltiksi su se oslobodili Gordona Hejvorda, otišao je i Enes Kanter, ali su stigli Tristan Tompson i Džef Tig, tako da je uprava Seltiksa ozbiljno "zagrizla" da bi malo pojačala odbranu i iskustvo u pokušaju da se domogne finala prvi put od 2010. godine.

Video: King Džejms doneo prsten u Los Anđeles, Lejkersi su šampioni NBA: Pogledajte slavlje nakon pobede

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA