≫ 

Stoji da Zvezda ima skuplje strance, ali nije favorit: Novica se nada "hladnoj glavi" i pobedi

Veličković zna kako se igra derbi

  • 11
Foto: Printscreen Youtube

Kapiten košarkaša Partizana Novica Veličković kaže da će i njemu kao jednom od najsikusnijih biti čudno što u derbiju sa Crvenom zvezdom neće biti publike.

Partizan i Zvezda igraju u hali "Ranko Žeravica" u Novom Beogradu meč osmog kola ABA lige u ponedeljak od 21 sat.

- Teška utakmica sa dosta naboja i to se govori pred svaku. Mi jesmo u nekoj seriji dobrih rezultata ali mislim da ne treba da gledamo na taj način. Gledamo iz meča u meč da bismo bili bolji u nastavku prvenstva. Zvezda ima evroligašku ekipu i jak roster. Dajemo maksimum i to je to - rekao je Veličković za zvanični kanal Partizana na Jutjubu.

Trideset četvorogodišnji krilni centar je do sada odigrao najviše okršaja protiv Zvezde i ne prepušta olako ulogu favorita rivalu ni sada, uprkos konstataciji novinara da crveno-beli imaju skuplji roster.

- U derbiju favorita nema i to što si rekao stoji (da Zvezda ima skuplji tim od Partizana i dobre strance). Svaka utakmica, ko god da je protivnik, treba da budeš na maksimumu.

- Ovo je među prvim derbijima koje i ja igram pred praznom halom. Nema tog naboja sa tribina, što je mnogo drukčije, ali šta je, tu je. Hala sportova je naš domaći teren, spremićemo se - ističe Veličković.

Na pitanje o strancima koji debituju u derbiju, Veličković kaže da će probati da to iskustvo opiše novajlijama, ali ne sme u tim emocijama da se "izgori".

- Mislim da u suštini kod dosta igrača je prošlo kroz derbije. Drugačije je u odnosu na one o kojima svi pričaju. Probaćemo da dočaramo to strancima, ali nam treba i hladna glava. Ne treba da izgorimo, nego moramo da igramo pametno. Ne treba da nas ponese, nego da odigramo utakmicu kako treba - zaključio je Veličković.

Večiti derbi večeras od 21.00 u ABA ligi - posle dve  velike pobede u Evrokupu (Uniks i Huventud), Partizan čeka Zvezdu, a s obzirom na mnogo boilji start sezone, crveno-beli su veliki favoriti. Tako je kvota na pobedu Partizana čak 3,50, a na Zvezdu 1,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Zvezda.

Video: Najzanimljiviji trenuci prvog poluvremena meča KK Crvena zvezda i KK Koper Primorska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magarčino

    23. novembar 2020 | 11:05

    Koliki je tvoj ugovor? Skuplji stranci? Neće biti!!! Koliko si mladih igrača TI oterao iz Partizana svojim "kabadahijskim" ponašanjem? Sram te bilo!!!

  • Glas razuma

    23. novembar 2020 | 12:11

    I evo ga Novica, samo sam ga čekao... Protiv Zvezde će i u gipsu i iz penzije. Zvezda je to - život ili smrt, ostali su nebitni. Nema leka za komplekse i zatrovan um.

  • Ha ha

    23. novembar 2020 | 11:14

    Čuvaj kuk matori!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA