Švajcarci igraju jugoslovensku košarku, imaju Balkance u timu: Kokoškov o narednom rivalu Srbije

Muška košarkaška reprezentacija Srbije u subotu u finskom Epsu, od 15.30 igra protiv Švajcarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine

  • 2
Igor Kokoškov

Foto: Telegraf

Košarkaši Srbije trenutno u grupi E imaju učinak od jedne pobede i jednog poraza, a selektor Srbije Igor Kokoškov istakao je da Švajcarska zaslužuje poštovanje.

- Znamo o njima dosta iz prozora koje su odigrali ranije. Imaju više igrača s prostora Balkana, igraju jugoslovensku košarku. Nismo imali vremena za neku dublju analizu. Oni zaslužuju respekt, u Gruziji su izgubili u produžetku, imaju dovoljno da odigraju kvalitetan meč - rekao je Kokoškov.

On je govorio šta će biti najjači adut rivala u subotnjem meču.

- Njihov kvalitet je što igraju dugo zajedno, u ritmu su, samopouzdanju, postoji kontinuitet rada… Tu su ispred nas, ali mi ćemo u drugim segmentima pokušati da dominiramo i da odigramo dobru utakmicu. Vredni su respekta, igraju dugo zajedno i kao tim funkcionišu jako dobro - naveo je Kokoškov.

Selektor je istakao da njegov tim zna zašto je došao u FIBA balon u Espu.

- Nama motivi ne nedostaju, znamo zašto smo došli ovde. Daćemo sve od sve da najbolji način reprezentujemo košarku i reprezenetaciju. Došli smo da pobedimo u obe utakmice i tako ćemo se i ponašati - zaključio je Kokoškov.

Košarkaš Danilo Anđušić se posle sedam godina vratio u državni tim i jedva čeka mečeve u "balonu" u Finskoj kako bi pružio svoj maksimum.

- Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti. Trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat - naglasio je Anđušić.

Košarkaška reprezentacija posle duge pause nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Iako su Orlovi danas (15.30) u finskom Espu značajno oslabljeni, veliki su favoriti protiv Švajcarske – kvota da će slaviti s više od 16,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Švajcarska – Srbija.

Video: Kokoškov: Imamo u timu veterane i nekoliko beba..

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krstic pavle

    28. novembar 2020 | 11:38

    Sta se ovo desava sa nasim sportom Sada su nam.i Svajcarci problem u kosarci?Sta je sledece?Da nam Saudijska Arabija pravi probleme u vaterpolu?

  • Filip

    28. novembar 2020 | 12:19

    Nisam ni znao da igraju kosarku uopste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA