≫ 

Bogdanović se predstavio u Atlanti: Pero Antić mi je pričao o klubu, Jang i ja ćemo biti opasni!

Srpski bek Bogdan Bogdanović odgovarao je na pitanja novinara nakon dolaska u Atlanta Hokse

  • 3

Foto: Printscreen Youtube

Bogdan kaže da će se o Atlanti informisati od Pere Antića koji je igrao za Hokse, ali je pričao na čemu želi da radi u svojoj igri, a prokomentarisao je i propali trejd u Milvoki Bakse.

- Bilo je zabavno i stresno i uzbudljivo istovremeno. Srećan sam što ću se sresti sa saigračima, upoznati ih i raditi sa njima pred sezonu. Imamo mnogo talenata i iskustva. Nadam se da mogu da pomognem timu, ništa više - rekao je Bogdanović.

Dodao je da za sada radi individualno, pa nije upoznao ljude i da će za time tek biti prilike.

- Jer sam dobar igrač i smatram da se dobro uklapam tu. Osećam kao da mogu da doprinesem. Hteli su me i to je savršena situacija za mene da iskoračim u svojoj igri i pojurim više ciljeve i timski i individualno - rekao je Bogdan.

Iz Sakramenta će mu najviše nedostajati prijatelji koje je tamo sreo u protekle tri sezone. Sebe nije hteo da ograniči na ulogu šutera i istakao je da može da doprinese i na druge načine, da učini saigrače boljim.

- Mislim da kad dođete u ligu, treba vremena da shvatite kako da cenite sebe kao igrača, kako da steknete poštovanje. Igrači kao što je Trej to rade brže. Znam da je takmičar i kad imate takve takmičare oko sebe, onda testirate sebe, zadovoljite se time i posle želite više pobeda. To treba da bude i naš način razmišljanja - objasnio je Bogdan.

Bogdan Bogdanović

Foto: Tanjug/AP

Bogdanović je opisao i na koji način će funkcionisati sa Trejem Jangom, jednim od najboljih mladih igrača lige koji je bio rame uz rame sa Lukom Dončićem kada je Slovenac bio najbolji ruki.

- Mislim da ćemo se savršeno slagati. On je odličan šuter, ja sam takođe, slagaćemo se, posebno u napadu. Obojica možemo da vodimo loptu, on može da ide do obruča i stvara otvorene šuteve, imaće rivali problem da nas čuvaju - napomenuo je Bogdan.

Za sada kaže da nije imao vremena da obilazi Atlantu, ali će imati informacije iz prve ruke o gradu...

- Trenutno tražim stan, nisam imao toliko vremena za obilazak. Ovde je igrao jedan moj prijatelj. Pričao sam sa Perom Antićem, igrao sam sa njim u Fenerbahčeu. Bio je besan tada kada je otišao iz Atlante, ali je bio uzbuđen kad sam došao ovde i verujem da će mi pomoći - kaže Bogdanović.

Bogdan Bogdanović sa novim imidžom

Printskrin: Instagram/bbogdanovic/nemanjabjelica 88

Želi da popravi donošenje odluka u napadu i njihovu brzinu, radi na svom šutu, ali i odbrani. Cilj mu je da ostane zdrav i da bude u mogućnosti da odigra 72 utakmice regularnog dela sezone.

Sve to bilo je u drugom planu do pre nekoliko dana kada nije bio siguran hoće li Kingsi izjednačiti ponudu od 72 miliona dolara za četiri sezone.

- Nisam znao. Prvi put sam ovo iskusio i nadam se poslednji. Sedeti dva dana i samo misliti gde ćete ići, jedan grad ili drugi. Dobar je to problem, ali kad ne znate gde ćete nastaviti karijeru, nije to mesto gde ćete se odseliti, nego je u pitanju karijera. Ali uzbuđen sam što je ispalo ovako, nema vremena da žalim. Idem u susret budućnosti i to je sve - priča Bogdanović.

APTOPIX Kings Thunder Basketball

Foto: Tanjug/AP

Posle svega, i dalje veruje u Dierona Foksa, Badija Hilda i ostale koji su prethodnih sezona igrali sa njim u ekipi. Međutim, jasno je da još nešto fali Kingsima da bi se domogli plej-ofa koji nisu videli podosta duže od decenije.

- Ponekad je možda samo pitanje tajminga. I dalje mislim da je to odlična grupa momaka. Zabavljali smo se. Znaju oni šta mislim o njima i obrnuto i to je najvažnije. Izgradili smo dobre odnose i prijatelji smo, ali za neke uspešne priče treba vremena da se izgradi hemija. Možda nije bio pravi trenutak za nas da pobeđujemo. Navijaću i za njih i stvarno im želim sve najbolje - ističe Bogdanović.

Za kraj je opisao i kada je znao da je spreman da napusti klub iz Kalifornije i preseli se u Džordžiju.

- Pošto Sakramento nije povukao nikakve poteze između sezona, pomislio sam "ok, spreman sam da idem". Bio sam uzbuđen zbog Atlante. Kao što rekoh, ima ovde mnogo talentovanih momaka već neko vreme - zaključio je Bogdanović.

Video: Jokić nakon što je odveo svoj tim u polufinale Zapada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    2. decembar 2020 | 19:05

    Ko prosle sezone sto su sa Jangom bili predposlednji

  • Boki

    2. decembar 2020 | 23:26

    Trenutno ubedljivo najbolji nas kosarkas i najskuplji. Bravo Bogdane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA