≫ 

Obradović: Budućnost ozbiljan rival, jedan od favorita u ABA ligi

Crveno- beli u nedelju od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju tim iz Podgorice u 9. kolu regionalne lige

  • 6
Saša Obradović Foto: MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović kaže da je Budućnost ozbiljan rival i jedan od kandidata za osvajanje ABA lige.

Crveno- beli u nedelju od 18 sati u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju tim iz Podgorice u 9. kolu regionalne lige.

- Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Vrlo ozbiljan protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, i u tom smislu su doveli i pojačanja tokom sezone - rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, s tim da Budućnost nije odigrala tri meča zbog problema sa korona virusom.

- Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv i da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara - zaključio je Obradović.

Prvotimac crveno-belih Marko Jagodić Kuridža zna da njegov tim očekuje teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone.

- Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva, posebno u Evrokupu od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića...Na to su dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentatovca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće - izjavio je Jagodić Kuriža i dodao da znaju i kako treba igrati protiv takvog rivala.

- Tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje - zaključio je Jagodić Kurdža.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    5. decembar 2020 | 13:28

    Дај бре Сале, они би требало да буду конкурентни гробарима и осталима, а какву екипу имамо нама би требало да буду јачи тренинг...са све судијама из аба који гурају гробаре и остале мањее екипе кад играју против нас..припреми екипу опет за 60 сл.бацања које су судили гробарима...

  • m

    5. decembar 2020 | 13:22

    Ako je cena tvoje ostavke da Budućnost pobedi, onda ću napraviti presedan i iz petnih žila navijati za njih. Pa ti idi uči divljački košarku neke druge, a Zvezda zaslužuje pravoga trenera!

  • Sax

    5. decembar 2020 | 18:08

    Tebi su Obradovicu svi favoriti.Pa za sta se ti u stvari boris?Da izgubiš sa što manjom razlikom, jel?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA