Zašto je Zvezda branila poslednji napad Budućnosti: Ovaj izbor je koštao crveno-bele prvog poraza

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Budućnosti u meču devetog kola ABA lige sa 67:65, ali je utisak da su mogli da urade i više u završnici susreta

  • 17
KK Crvena zvezda - KK Budućnost Foto: aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Zbog toga je pomalo čudna završnica susreta u kojoj je Zvezda birala da ne pravi faul u poslednjem napadu Budućnosti.

Razlika između dva sata je bila svega dve sekunde posle slobodnih bacanja Korija Voldena. I, mada realna šansa da se napad odbrani jeste postojala, Budućnost ima više dobrih ofanzivaca.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Uncle Screw (@uncle.screw)

Bilo je jasno i da će Podgoričani u Pioniru "cediti" svaki sekund do kraja napada i to su i uspeli da urade. U najgorem scenariju po Zvezdu, Kobs je driblao i prošao kroz sredinu, iako je posle pika na njemu ostao Branko Lazić. Izbacio je loptu u ćošak za Nikolu Ivanovića, a jedan od najboljih igrača Budućnosti je šutirao iz ugla.

Ivanović je izbacio loptu iz ruku praktično sa zvukom sirene napada, pogodio je obruč i Dejan Davidovac je uhvatio skok u odbrani.

Problem je samo što su Davidovcu ostale još svega dve sekunde da uradi nešto sa loptom i pogodi gotovo s koša na koš. Tada je postalo jasno da je izbor da se poslednji napad brani, u ovom slučaju bio loš.

Igrač crveno-belih je šutnuo preko celog terena, ostao je poprilično kratak i Zvezda je upisala prvi poraz ove sezone, dok je Budućnost ostala neporažena u regionalnom takmičenju.

Video: Ročesti je izmislio ovaj poen:Podvukao Ivanoviću ispod ruke, pogodio jednom rukom, o tablu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    6. decembar 2020 | 20:59

    Obradovic je mislio da vodimo 2 razlike. Nema drugo objasnjenje!!! Tako glup potez ne prave treneri u beton ligama! Ili covek nema pojima gde je. Nesto jeste od ta dva

  • Caki

    6. decembar 2020 | 20:37

    Nek objasni veliki strucnjak Obradovic.

  • Ivan

    6. decembar 2020 | 20:43

    Obradovicu hvala i DOVIDJENJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA