"Velika stvar, pobedili smo ozbiljnu evroligašku ekipu": Mijović opisao recept za pobedu nad Zvezdom

Znao sam gde nam leži šansa za pobedu, kaže Mijović

  • 5
Foto: Printscreen Youtube

Trener Budućnosti Petar Mijović kaže da je njegova ekipa zasluženo pobedila Crvenu zvezdu u meču devetog kola ABA lige.

Podgoričani su u Pioniru slavili sa 67:65, a Mijović ističe da je meč dobijen kombinacijom dobrih napadačkih naleta Nikole Ivanovića i Džastina Kobsa sa odbranom svih ostalih igrača Budućnosti.

- Mislim da smo napravili veliku stvar pobedivši ozbiljnu evroligašku ekipu. Očekivao sam da možemo da imamo svoju šansu ako se adaptiramo na agresiju spoljne linije Crvene zvezde. Mislim da smo u najvećoj meri u tome uspeli kroz nekih prvih 25, 26 minuta - rekao je trener crnogorskog tima posle meča.

Zvezda nije imala rešenja u ključnim trenucima, kada su Kobs i Ivanović malo posustali. Toga je svestan i Mijović koji je utoliko zadovoljniji trijumfom.

- Posle toga kod naša dva organizatora igre Ivanovića i Kobsa, došlo je do određenog pada. Njihovim padom smo ostali bez nekih rešenja, ali smo odbranom odgovorili kad nismo imali jasnu viziju napadačku i u momentima kad je spoljna linije Zvezde bila izuzetno agresivna. Zbir svih tih stvari, mislim da smo zasluženo pobedili - konstatuje Mijović.

Budućnost je ostala neporažena u ABA ligi kao jedina bez izgubljene utakmice u reguionalnom takmičenju, ali tek sada joj sledi ozbiljan period pun izazova.

- Mi smo svesni da ulazimo u jedan jak ritam s velikim brojem utakmica i manjkom treninga. Ova ekipa kad uhvati ritam treninga izgleda jako dobro. Kad formu održavamo kroz utakmice, dolazi do oscilacija.

- Moramo da se adaptiramo. Čekaju nas teške utakmice, Ulm, Pariz, pa dvaput Mornar. Valjda ćemo pokazati karakter i reakciju i da možemo da računamo na kontinuitet dobrih igara - zaključio je Mijović.

Video: Pogledajte hajlajtse meča KK Budućnost i KK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA