≫ 

Saša Đorđević dobio otkaz u Virtusu iz Bolonje!

Bivši selektor Srbije bez posla

  • 62
Aleksandar Saša Đorđević, Miloš Teodosić, Stefan Marković Foto: Marko Jovanović

Srpski košarkaški trener Aleksandar Đorđević dobio je otkaz u Virtusu iz Bolonje, objavio je italijanski klub!

Đorđević je napustio mesto trenera skoro dve godine posle dolaska u klub (mart 2019), a jedan od okidača za odlazak bio je i meč protiv Dinamo Sasarija kada je Đorđević izgubio živce zbog sudija brzo po početku meča i dobio ekspresno isključenje.

Zajedno sa Đorđevićem otpušteni su i njegov pomoćnik Goran Bjedov i Mladen Mihajlović. Klub se u kratkom saopštenju zahvalio Đorđeviću na svemu što je uradio u proteklim sezonama.

Na njegovo mesto je bar privremeno postavljen jedan od njegovih pomoćnika Kristijan Fedrigo. Đorđević je lani vodio najbolji tim italijanskog prvenstva.

Na ruku mu nije išlo to što je sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa ovog proleća u trenutku kad je Virtus pravio dobre rezultate na domaćem planu.

Đorđević je zaslužan što su u klub došli Stefan Marković i Miloš Teodosić koji su odmah dali svoj pečat igri bolonjskog tima.

Međutim, nova sezona nije počela idealno, a Virtus je posle devet odigranih utakmica sa skorom od pet pobeda i četiri poraza tek na četvrtom mestu.

Daleko ispred Virtusa i Dinamo Sasarija koji ima isti skor su Olimpija iz Milana sa svih deset pobeda do sada, ali i drugoplasirani Brindizi koji ima devet pobeda i samo jedan poraz.

Video: Profesor Milivoje Karalejić o treniranju legendarne generacije Divca, Kukoča, Rađe, Đorđevića...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    7. decembar 2020 | 22:11

    Hahaha jedini covek koji moze zaustaviti Jokica. Na SP Jokic mu igrao po 5 min i to na cetvorci. Prvi centar bio Raduljica. Strasno

  • VIDIC

    7. decembar 2020 | 21:08

    Koliko je bio ekstra igrac,toliko od trenerskog posla nista ne zna,ali nista ne zna.....

  • DG294

    7. decembar 2020 | 20:53

    Pravi trenerski luzer!Sve klubove koje je trenirao su ga oterali!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA