Jokić i Dončić mogu da završe u istom timu

Trejd budućnosti mogao bi da se dogodi uskoro već za koju sezonu

  • 0
Nikola Jokić, Luka Dončić, Lebron Džejms Printskrin: Youtube/ExYu Sports

Mou li srpski centar i mlada slovenačka nada da se nađu u istom timu? Španska Marka donosi zanimljv scenario.

Nikola Jokić je odlučujući igrač Denvera. Njegov visoki učinak omogućili su Nagetsima da igraju, bez obzira na sve šanse, u finalu zapadne konferencije.

Sa druge strane Luka Dončić je igrač budućnosti. Nazvan MVP, on je takođe kandidat za dominaciju u Ligi u narednim godinama. A šta bi bilo da se Jokić i Dončić nađu u istom timu?

Sigurno bi, ako je moguće, taj tim automatski postao kandidat za prsten. A taj tim su Dalas Maveriksi. Naravno, Dalas ne planira da se reši Slovenca i to se neće dogoditi, sve dok mogu da pojačaju tim i Dončić je srećan.

Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Ali šta je s Jokićem sa Nagetsima i da li se može preseliti u Dalas?

Ova pretpostavka može uspeti samo ako Srbin odluči da su njegovi dani u Koloradu završeni i znajući da će Mark Kuban preduzeti sve korake da to ostvari. U Denveru postoje neke glasine da bi Jokić mogao zatražiti trgovinu ako ne stigne pojačanje, možda ne ove sezone, ali u bliskoj budućnosti.

Nagetsi su dostigli vrhunac u zapadnom finalu, a tako blizu NBA finala mogao je kod Jokića izazvati želju za prstenom koji nije imao pre godinu dana.

Mavericks Clippers Basketball Foto: Tanjug/AP

Dakle, u SAD-u su se odvažili da osmisle operaciju za koju je oslonac mogao spakovati kofere. I to bi bilo: Jokić u Dalas u zamenu za Kristapsa Porzings, Maki Kleber i dve buduće prve runde Drafta.

Odnosno, uključeno je više evropskih igrača i deo budućnosti Mavsa. Ali Dalas bi zauzvrat osigurao sadašnjost, a takođe i budućnost sa dva najuzbudljivija igrača u NBA-u. Jasno je da je ovo samo glasina ili možda želja nekog ludaka, ali već smo to videli u NBA je sve moguće u pogledu transfera, posebno s obzirom na to da će Jokić pre ili kasnije napustiti Denver.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA