≫ 

Oklahoma poželela dobrodošlicu Vasi Miciću: NBA tim zvanično preuzeo prava na Srbina

Srpski reprezentativac više nije član Filadelfije

  • 14
Vasilije Vasa Micić Foto: Marko Jovanović

Srpski reprezentativac Vasilije Micić od danas je i zvanično novi igrač Oklahoma Siti Tandera koji su preuzeli prava za njega od Filadelfije!

Ovu vest zvanično su potvrdili i Tanderi, uz napomenu da je Micić još 2014. godine kao 52. pik izabran od strane Filadelfije.

- Oklahoma je dovela Al Horforda, i dobila prava na Tea Maledona, kao i Vasilija Micića, kao i pika prve runde 2025. godine u zamenu za Terensa Fergusona, Denija Grina i Vensana Poarjea - stoji u saopštenju.

Vasa Micić je seniorsku karijeru počeo u Megi, gde je igrao od 2010. do 2014. Zatim je jednu sezonu proveo u Bajernu, posle čega je zaigrao za Crvenu zvezdu. Potom je igrao za Tofaš, nakon toga za Žalgiris, da bi 2018. godine potpisao za Anadolu Efes, gde je izrastao u jednog od najboljih plejmejkera Evrope.

Pre dve sezone je odveo Efes do finala Evrolige, dok je u prošloj do prekida sezone, Efes bio ubedljivo prvi na tabeli, uz maestralne brojke Micića.

Ove sezone je u Evroligi prosečno postizao 12.7 poena uz 5,3 asistencije.

Micić je prošle sezone imao i porodičnu tragediju tokom Mundobasketa u Kini, kada mu je preminula majka, ali je on ostao uz tim i igrao sve dok je Srbija bila na prvenstvu.

Takođe, vredi pomenuti da će Micić ostati u Efesu do kraja sezone, što je potvrdio i mnjegov menadžer Miško Ražnatović.

Video: Ataman pojasnio pojmove pravog i lažnog NBA ugovora: Bićemo srećni ako Vasa ode da bi bio glavni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. decembar 2020 | 16:59

    Srecno Vaso 💪

  • Objektivno?

    8. decembar 2020 | 17:01

    Jel on sada Zvezdin igrac u Nba ili ne?Posto je igrao za nas.Jer, kad ode neki Zvezdin u Nba, on se racuna kao da je sada Micic otisao iz Efesa od strane grobara.A kada Bertans ode iz Baskonije onda se to racuna to jest oni, da je otisao iz partizana.I tako je oko svakog igraca.Pa da pitam cisto.

  • Marko

    8. decembar 2020 | 16:59

    2020. godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA