≫ 

Najluđa pobeda Partizana ove sezone, gubili 19 razlike, Tomas rešio u poslednjim sekundama!

Veleobrt u Hali sportova

rašin tomas Foto: MN Press

Košarkaši Partizana savladali su Megu u uzbudljivoj utakmici 10. kola ABA lige, rezultatom 79:77, poenima Rašona Tomasa 4 sekunde pre kraja, iako su sredinom druge deonice gubili čak 19 razlike.

Tomas je, uz Milera-Mekintajera, najzaslužniji što se Partizan izdigao iznad "živog blata", je je i u poslednjem napadu Mege spektakularnom rampom na prodoru Petruševa sprečio vođstvo tima Vlade Jovanovića.

U narednoj akciji, rekosmo, pošto se Partizan izborio za "drugi napad", Amerikanac je ostao praktično nebranjen u reketu, pa je i lako poentirao, a igrači Mege imali tek toliko vremena za šut sa čitavog terena...

Miler-Mekintajer je za pobednički tim postigao 22 poena, Pejdž 15, Mozli 10, a junak pobede Tomas tek tri!

Na drugoj strani sjajan je i ovog puta bio supertalentovani srpski centar Filip Petrušev, nanizao je 23 poena, imao je 17 već u prvom poluvremenu, uz njega Simonović sa 14 poena, te Novak sa 10 najjače su gurali Megu.

Psole deset utakmica Mega je i dalje ispred Partizana sa skorom 7-3, crno-beli imaju 5-5 i još mnogo posla kako bi se pozicionirali u Top 4 tima na tabeli.

PARTIZAN - MEGA 79:77 (16:27, 24:23, 16:15, 23:12)

PARTIZAN: Mika, Miler-Mekintajer 22, Zagorac 4, Pejdž 15, Dangubić 2, gordić 7, Jaramaz 5, Veličković 8, Janković 3, Tomas 3, Trifunović, Mozli 10, 9sk.

MEGA: Mišković 2, Smit 8, Petrušev 23, 10sk, 4as, Tepić 4, Kljajević, Momirov 6, Novak 10,5as, Simonović 14, 4sk, Jovičić, Cerovina 5, Kazalon 3, Langović.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Jedina poražavajuća činjenica za Partizan je to što odavno već igra i rezultati ovog tima zavise isključivo od stranaca, ovog puta je to bio kvarter Miler-Mekintajer, Pejdž, Mozli i Tomas, ostali su svi bili epizodisti večeras, no to je već tema za neku dublju analizu, kojom se, zasad, neće baviti niko u klubu dok se juri ABA plej-of.

Na drugoj strani, Mega, čiju okosnicu tima čine talentovani srpski igrači, držala je dvadesetak minuta čas košarke Partizanu, jer jedino tako se može okarakterisati odnos snaga dva tima u prvoj i posebno u drugoj četvrtini. Na krilima neverovatnih Petruševa i Simonovića, ali i Novaka i ostalih, Mega je iz minuta u minut dizala prednost, i to radila sa takvom lakoćom, čak i egzibicijama u pojedinim akcijama, da su crno-beli delovali naspram njih kao prosečan KLS tim - otud i prednost na polovini drugog perioda 45:26!

Partizan je nekako, kad kažemo nekako mislimo na preciznost Milera-Mekintajera, uspeo da svede tu razliku na "samo" deset poena, pa je u nastavku imao ipak obećavajuću poziciju da krene u juriš na preokret.

Očekivano, drugo poluvreme je donelo angažovaniju igru Partizana u oba pravca, naročito defanzivno, o čemu svedoči jedan jedini podatak koji slikovito prikazuej taj segment igre crno-belih u prvih i u drugih dvadeset minuta: 50 poena je primio Partizan u prve dve deonice, a tek 27 u nastavku.

Mic po mic, iz minuta u minut, tanjila se prednost Mege, konačno, crno-beli su uspeli da preokrenu "rafalom" u povoju poslednje četvrtine (dve trojke Pejdža i Veličkovićeva jedna), preuzmu kontrolu, i činilo se, prelome utakmicu tada.

marko simonović Foto: MN Press

Ipak, previše je talenta uskoncentrisano u ovom timu Mege, gosti su uzvratili serijom 6:0 za vođstvo 77:75 53 sekunde pre kraja, ali, ipak, nisu imali dovoljno snage i koncentraciej da ga održe do kraja.

Presudio im je atleticizam Amerikanaca.

Prvo je Mozli lagano poentirao na dodavanje Veličkovića, a onda, pošto Mega niej iskroistila svoj posed, Tomas je herojski odradio svoj deo posla: prvo je lupio rampu Petruševu u pomenutom neiskorišćenom napadu Mege, a onda je na drugoj strani mekanim flouterom rešio ovaj zaista uzbudljiv duel.

4/4

40. minut - Nerešeno je, Mozli je poentirao posle skoka u napadu. Petruševa je na drugoj strani sjajno izblokirao Tomas, potom je i Smit promašio za tri. Crno-beli imaju psoeldnji napad. Promašili su, ali su ponovo došli do poseda. Nerešno je, 77:77.

39. minut - Uspela je Mega da odbije nalete Partizana, povela je redove,, i sada ponovo vodi - Momirov je pogodio za vođstvo gostiju 77:75 na 53 sekunde pre kraja.

38. minut - Trojku je pogodio Jaramaz, Petrušev ne pogađa dva šuta za tri poena, i on je stao, a Jaramaz "dodaje gas", poentira i u kontri. Ide Partizan na 75:71.

36. minut - Prekinuli su igrači Mege napadačku agoniju u poslednjoj četvrtini, Jovan Novak je poentirao i iskoristio dodatno bacanje, ali Partizan ima malu prednost, ne da je pošto je dugo jurio minus - 70:68.

33. minut - Vodi Partizan, došlo je do velikog preokreta crno-belih, trojku je pogodio Veličković. Mega ke vodila 19 razlike, sad gubi 68:65.

KK Partizan - KK Mega Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

32. minut - Četvrta lična za Petruševa, diskutabilna odluka sudije psole kontakta igrača Mege i Jankovića. Skočila je klupa Mege, dobila i tehničku zbog reakcije. NE koristi Pejdž kazneni penal, ali Janković pogađa i Partizan dolazi do egala - 65:65.

31. minut - Dve trojke Partizana, obe postiže Markus Pejdž, crno-beli ovako blizu nisu bili preokretu još od početka utakmice. Istopila se velika prednost Mege - sada je 62:65.

3/4 - 56:65

30. minut - Miler-Mekintajer i dalje igra sam večeras, njegov 21 poen, Partizan samo zahvaljujući njemu je i dalje "u igri" da ovaj meč preokrene. Na drugoj strani, Mega daje koš gotovo sa centra, Kazalon je pogodio o tablu sa zvukom sirene... Ipak neće važiti.

28. minut - Serija Mege 7:0, trojku je ubacio neverovatni Petrušev, njegov 22. poen, ponovo osetnija prednost gostiju, 65:51.

26. minut - Stiže odgovor Mege na seriju Partizana, 4:0 u režiji Smita i Momirova. Filipovski prekida to, zove tajm-aut. Opet je Mega na dvocifrenoj razlici - 51:62.

25. minut - Napadačka kriza igre Mege, što Partizan rutinirano koristi, stiže do 51:58, posle poena Mozlija koga je sjajno uposlio Veličković. Daleko bolje timsko izdanje crno-belih u 3/4.

23. minut - Utakmica kao da se nije prekidala, Mega nastavlja da igra i efikasno, i lepo, i atraktivno. Neverovatno je sa kakvom lakoćom igrači Vlade Jovanovića dolaze do poena, otud je razlika i dalje dvocifrena, 58:46.

filip petrušev Foto: MN Press

2/4 - 40:50

20. minut - Uspeo je Partizan da uspostavi neki napadački kontinuitet, ipak Mega pronalazi odgovor u jeku naleta rivala, održava dvocifrenu prednost, vodi 50:38. Kod Mege najefikasniji su Petrušev sa 17 poena i Simonović sa 10, a kod PArtizana to je Miler-Mekintajer sa 16.

18. minut - Došli su do daha malo igrači Partizana posle uraganskog naleta Mege, ali samo Miler Mekintajer pogađa, stigao je već do 16 poena. Njegovom serijom 5:0 crno-beli su "prišli" na 34:47.

16. minut - Raspala se igra Partizana! U isto vreme Mega igra kao da gledamo Los Anđeles Lejkerse, uz egzibiciju dižu prednost na najubedljivijih 45:26!

14. minut - Nema Petruševa na terenu, ali tu je Simonović, koji pravi razliku u ovim trenucima. Prava je napast za igrače Partizana u reketu, dodao ej još četiri poena na svoj konto, ukupno ima 10. Fenomenalno je uhvatio alej-ap zakucavanje na asistenciju Tepića.

12. minut - Miler-Mekintajer daleko najbolji kod Partizana, i najprecizniji, jedni kadar da ogovori Megi. Ubacio je Amerikanac dosad 11 poena, koliko-toliko istopio razliku. Mea vodi 33:22.

11. minut - Ima Mega adute i na spoljnim pozicijama, Kazalon je otvorio drugu deonicu trojkom, za beg na 30:16. Petrušev je na klupi, odmara posle sjajne prve četvrtine.

1/4 - 16:27

9. minut - Nezaustavljiv je Petrušev, nezaustavljiva je Mega, a Partizan je u nokdaunu. Filipovski je tražio već drugi tajm-aut, pošto je Partizan sad već u ozbiljnom zaostatku od 26:12!

8. minut - Raste prednost Mege, koja sad vodi 22:9, a Petrušev igra simultanku u ovim momentima - postigao je 10 poena za 7 minuta!

6. minut - Mega vodi 17:7! Neverovatan je Petrušev, u tandemu sa Simonovićem poigrava se sa odbranom crno-belih. Osam poena za Petruševa, šest je dao Simonović, trojku Cerovina.

3. minut - Petrušev i Simonović, očekivano, od starta prave probleme Partizanu, ubacili su sve poene za Megu ova dvojica košarkaša. Vodi tim Vlade Jovanovića 6:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žika Živac

    12. decembar 2020 | 20:46

    Au kakva nameštaljka 😄🏁🇭🇷

  • Crno na belo

    12. decembar 2020 | 21:11

    Danas je fmp 2 pobedio fmp 1, 27. put uzastopno,nista vise ne bih dodao...

  • lele

    12. decembar 2020 | 20:32

    2 nesportske, 3 faulova u napadu, nepostojece korake simonovicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA