Sjajan jubilej za Micova u Italiji: Srpski košarkaš stigao do 1000 poena u Seriji A

Igrač Olimpije, ipak, nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne poraz protiv Brindizija

  • 0
VLADIMIR MICOV Foto: MN Press

Već četiri godine Vladimir Micov izuzetno uspešno nastupa u dresu Olimpije iz Milana, a tokom tog perioda je postao gotovo neizostavan šraf u ovom italijanskom timu. Koliko je srpski košarkaš važan govori i podatak da je sinoć upisao svoj 1000. poen u italijanskoj Seriji A u dresu milanskog tima.

Micov je do ovog svojevrsnog dostignuća došao prvim košem u drugoj četvrtini susreta protiv Brindizija, koji je Olimpija na kraju izgubila rezultatom 82:88.

Srpski košarkaš, koji će u aprilu naredne godine napuniti 36 godina, nije baš blistao na tom meču, pošto je na kraju za 16 minuta provedenih na terenu upisao svega tri poena uz dva skoka i samo 1/6 iz igre. Brindizi je ovom pobedom izbio na prvo mesto na tabeli, na kojem se do minulog vikenda nalazila upravo Olimpija, kojoj je ovo bio prvi poraz u sezoni.

Micov je pre dolaska u Olimpiju tri godine nastupao za Galatasaraj sa kojim je osvojio Evrokup, a prethodno je u Rusiji sa ekipom CSKA iz Moskve osvojio dva trofeja u VTB ligi i jedan u ruskom nacionalnom šampionatu.

Što se njegovih narednih iskušenja u Olimpiji tiče, već tokom nedelje Micova i družinu očekuje dupli program u Evroligi. U utorak će gostovati ekipi Fenerbahčea, dok će u četvrtak igrati protiv Anadolu Efesa u Sinan Erdemu, a u italijanskom šampionatu će popravni imati naredne nedelje na domaćem terenu protiv Dinamo Sasarija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA