Obradović hvali Albu: U odličnoj su formi i imaju iskusne plejmejkere koji igraju za ekipu

Strateg Crvene zvezde želi da sa ekipom upiše prvu pobedu u Evroligi još od meča sa Olimpijom 18. novembra

  • 6
Saša Obradović Foto: Twitter.com

Košarkaši Crvene zvezde su se vratili na pobednički kolosek u subotu nakon pobede protiv FMP-a u Železniku (75:111) u meču u kojem su postigli čak 20 trojki iz 29 pokušaja. Takvu partiju pokušaće da preslikaju ovog utorka u Evroligi, kada ih čeka susret sa Albom iz Berlina na domaćem terenu.

Trener Crvene zvezde, Saša Obradović tvrdi da taj meč neće biti nimalo lak, naročito uzimajući u obzir činjenicu da se Albatrosi nalaze u veoma dobrom nizu rezultata.

- Alba dolazi u Beograd u dobroj atmosferi nakon nekoliko važnih pobeda, moraćemo da odigramo čvrsto i motivisano jer želimo pobedu - izjavio je strateg crveno-belih.

Alba stiže u Beograd nakon pobeda protiv Valensije i Fenerbahčea, sa skorom 5-7, dok je Zvezda u lošoj seriji od četiri uzastopna poraza i ima skor 4-9. Pobeda protiv berlinskog tima popravila bi im šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige.

- Vrlo su dobra ekipa koja zna da poremeti protivničku ekipu promenama ritma i odbranom. Iskusni su, igraju dosta dugo zajedno i vođeni su od strane dva vrlo iskusna plejmejkera, Sive i Grejndžera, koji igraju za ekipu i razigravaju i druge - istakao je Obradović, nekadašnji košarkaš i trener Albe.

Košarkaš crveno-belih, Marko Simonović, takođe nekadašnji član Albe, ističe da je berlinski tim sjajan spoj mladosti i iskustva, a koji sa klupe već dug niz godina vodi Aito Garsija Renenses.

- Stil je isti godinama, a otkad je na klupu seo Španac, igraju brzo, u tranziciji su, puno trče, puno šutiraju puno za tri poena, ali su i vrlo nezgodni sa promenama odbrane. Najdominantniji igrač je Luk Sikma i sa ovakvom ekipom koja je brza morate da odigrate sa maksimalnom koncentracijom i vrlo čvrsto u odbrani. Mi smo odigrali stvarno dobru utakmicu u subotu protiv FMP-a i želimo da nastavimo na isti način, posebno jer nam već u petak stiže Valensija - istakao je Simonović.

Zvezda će ukrstiti koplja sa Albom sutra u Hali "Aleksandar Nikolić" od 19.00 časova, a već u petak je očekuje novi evroligaški meč protiv Valensije, takođe u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA