Predstavljao se kao košarkaš Žalgirisa i ukrao 10.000 evra

Neverovatna priča stiže iz Litvanije

  • 0
ROKAS JOKUBAITIS Foto: MNPress

Žalgiris ove sezone beleži sasvim solidne partije u Evroligi, a jedan od najzaslužnijih za to svakako je Rokas Jokubaitis. Samim tim, litvanski košarkaš uživa veliku pažnju u svojoj rodnoj zemlji, što je jedan domišljati mladić pokušao da iskoristi u prevari.

Ono se javno predstavljao da je Rokas Jokubaitis, a na to je "pala" jedna devojka, kojoj je ukrao oko 10.000 evra. Sumnja se da ona nije jedina žrtva.

Priča počinje tako što je mladić napravio profil na društvenoj mreži "Tinder", gde se spojio sa pomenutom devojkom, koja je pristala da se njih dvoje upoznaju uživo. Lažni Rokas Jokubaitis zapravo je bio mladić po imenu Viktor Babajev.

On se na prvom sastanku pojavio u automobilu marke Volksvagen Arteon sa logom Žalgirisa, a zanimljivo je da je isti model vozio i sada već bivši trener ovog tima, Šarunas Jasikevičijus. Nosio je klupsku trenerku, a pomoglo mu je to što je likom umnogome podsećao na Jokubaitisa, pa je devojka poverovala u čitavu priču.

"Lažni Jokubaitis" joj je stalno slao snimke sa treninga, iz Arene, timskih putovanja, a u šetnji gradom bi ga sa vremena na vreme zaustavio neko ko se predstavljao kao navijač Žalgirisa.

Međutim, problemi počinju kada je Jokubaitis kupio računar pod imenom poznatog košarkaša. Banka mu je dva meseca kasnije blokirala račun i on je ostao bez novca. Devojka mu je pozajmila čak 10.000 evra, ali je uz to posumnjala da tu nije sve kako treba. Babajev je čak tvrdio da joj je potrebna i psihijatrijska pomoć.

Sve je to nateralo ovu devojku da slučaj prijavi policiji, pa je Babajev uhapšen 12. decembra u Litvaniji zbog prevare.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA