"Ne sviđaju mi se koncepti Zvezde i Partizana, plašim se da košarka ne krene putem fudbala"

Duško Vujošević iz Rumunije šalje upozoravajuću poruku

  • 45

Duško Vujošević, nekadašnji trofejni trener KK Partizan, istakao je u intervjuu za klupski TV kanal da ga brine kompletna situacija u domaćoj košarci.

- Koncepcijski mi se ne sviđaju timovi ni Partizana, ni Zvezde u ovoj sezoni. Mislim da toliki broj stranaca i toliko trošenje daju razlog za zabrinutost. Plašim se da srpska košarka ne ide putem koji ide fudbal - ocenio je iskreni Vujošević.

Proslavljeni stručnjak ističe da priče oko stranaca sada i u doba kada je on vodio Partizan u Evroligi ne mogu da se porede.

- Ne mogu u isti koš da se stavljaju stranci poput Lovernja, Bertansa, Daloa, Veselog i Vestermana sa današnjim pojačanjima. Oni su došli kao mladi igrači i trpeli neredovno stizanje stipendija, a većina je otišla i sa smanjenim obeštećenjem zbog teške situacije u kojoj se klub nalazio. Naučili su srpski jezik, zavoleli klub, navijače...

- U Partizan danas dolaze igrači koji imaju po 30 godina i koji su dobro plaćeni. Mislim da to nije put, sigurno je da reprezentacija već trpi posledice - smatra Dule.

Vujošević kaže da je kao partizanovac spremniji da kritikuje crno-bele, a i da je upućeniji u prilike u Humskoj i istakao stvari koje ga zabrinjavaju.

- I dalje se ne vidi organizacija igre na terenu, nju treba da vode plejmejkeri. Činjenica da Petrušev nije došao u Partizan, uprkos veštinama Miška Ražnatovića, već u Megu pokazuje slabost kluba koji je nekada bio gigant. Činjenica da Partizan nije uspeo da realizuje njegov transfer je zaista zabrinjavajuća - poručio je Duško Vujošević, koji trenutno vodi rumunski Kluž.

Video: Fenomenalno prvo poluvreme Mege protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    15. decembar 2020 | 08:37

    Krajnje je vreme da se vratis Generale..💪

  • Opa

    15. decembar 2020 | 07:58

    Dulo srbomrzac opet o stipendijama?Ahahaaaaa

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. decembar 2020 | 07:32

    Брини ти за Босанску кошарку, човече који клекне пред сваким који му нешто обећа...какве везе имаш са Србијом после онаквих изјава...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA