≫ 

Partizan bi pobedom protiv Anđušićevog Burža da zaobiđe Virtus iz Bolonje

Biće, doduše, potrebna i pobeda Huventuda protiv Uniksa u Španiji večeras

  • 7
KK Partizan - KK Burž Foto: MN Press

Manje-više, Partizan već zna svoju sudbinu u Evrokupu. Crno-beli su se već plasirali u narednu fazu takmičenja i jasno je da ne mogu tamo sa prvog mesta u grupi. Međutim, svom snagom će se boriti da se domognu drugog mesta kojim bi u narednoj fazi izbegli Virtus iz Bolonje, koji je već obezbedio prvo mesto u Grupi C i čeka trećeplasirani tim iz ove grupe.

Matematika je takva da bi Partizan završio na drugom mestu samo ukoliko bi slavio protiv Burža večeras u Francuskoj, a potom slavio u odloženom susretu protiv Venecije, koji za Italijane neće imati rezultatski značaj. Uz to, crno-beli moraju večeras da navijaju za Huventud, pošto bi u slučaju istog broja pobeda kao španski ili ruski tim bili slabiji u međusobnom skoru.

Ako pobedi u oba preostala duela, a Uniks ipak bude slavio u Španiji, Partizan će završiti na trećem mestu na tabeli, dok ih četvrto mesto čeka u slučaju poraza od francuske ekipe večeras u Ekinoksu.

Ukoliko završi na drugom mestu na tabeli, igraće protiv prvoplasiranog iz grupe D, gde je situacija još potpuno nerazjašnjena pred poslednje kolo. Čelo tabele mogle bi da dograbe ekipe Gran Kanarije, Cedevita Olimpije i Trenta. Španci će sigurno biti prvi ukoliko savladaju Trento na gostovanju u poslednjem kolu ili ukoliko izgube sa manje od 10 razlike od Trenta i Slovenci budu poraženi od Promiteasa. Cedevita Olimpija bi bila na čelu u slučaju pobede Trenta protiv Gran Kanarije i njihovog slavlja u duelu sa Promiteasom, dok bi Trento bio prvi ukoliko bi Cedevita Olimpija izgubila u Grčkoj, a oni slavili sa više od 10 poena razlike protiv Gran Kanarije.

Kao što smo rekli, ako završi na trećem mestu, Partizan sigurno ide na Virtus iz Bolonje, dok ih u slučaju četvrtog mesta u narednoj fazi čeka pobednik Grupe B, a to bi po svemu sudeći mogla da bude Unikaha. Španci samo treba da potvrde prvo mesto pobedom u poslednjem kolu protiv Ulma, a u slučaju da to ne uspeju, Levaloa iz Pariza vreba iz prikrajka i tražiće pobedu nad već prežaljenom Brešom za čelnu poziciju.

Jasno je da crno-bele večeras najveća opasnost čeka od svog nekadašnjeg igrača, Danila Anđušića, koji ove sezone beleži fantastične brojke igrajući za ovaj francuski tim. On je trenutno drugi najefikasniji igrač Evrokupa, pošto prosečno beleži 18,1 poen po susretu i samo je Erik Grin iz Bahčešehira bolji od njega u ovoj kategoriji.

Videli su crno-beli u prvom duelu protiv Burža da ovaj tim uopšte nije za potcenjivanje, vodi ih trener sa naših prostora, Savo Vučević, pa je jasno da Francuzi imaju sjajan uvid u sve kvalitete i mane koje Partizan poseduje. Da problem bude veći, Beograđani putuju u Francusku nakon izuzetno iscrpljujućeg susreta sa Megom minulog vikenda u ABA ligi, koji je rešen pogotkom Rašona Tomasa na samo 0,6 sekundi pred kraj.

Trener Partizana, Sašo Filipovski je pred put u Francusku najavio da je ovo možda i odlučujući duel za crno-bele u Evrokupu, uprkos činjenici da su već obezbedili plasman u narednu fazu.

- Ovo je najvažniji duel do sada u Evrokupu za nas. Znamo da je meč od izuzetne važnosti i daćemo sve od sebe. Potrošili smo mnogo energije u poslednjem duelu u ABA ligi, tako da se samo nadam da će bar putovanje u Francusku proteći bez problema. Burž ima sjajnog trenera koji je tamo već nekoliko godina, igrači se dobro poznaju i znaju kako da se izvuku iz nezgodnih situacija. Dobra su ekipa i njihovi rezultati me ne iznenađuju - izjavio je Filipovski.

Početak meča je zakazan za 20.45, a sudiće ga Are Haliko, Račis Šaulijus i Denis Hadžić.

Partizan je obezbedio TOP 16 Evrokupa, a sada se bori za što bolji plasman i lakši raspored u nastavku. Večeras (20.45) gostuje Buržu koji ga je „uništio“ u Beogradu i praktično smenio Vladu Šćepanovića. Kvota na dvojku je 2,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Burž – Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Luda pobeda crno-belih: Partizan uz zvuk sirene došao do preokreta od -19 i pobede nad Megom!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    15. decembar 2020 | 11:59

    Mogu kozaracko kolo da igraju na Plitvicama

  • Blok 2

    15. decembar 2020 | 11:51

    Mozda bolje da igraju bocanje ovi hrvatski glodari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    15. decembar 2020 | 11:51

    Они би да избегну један мало јачи тим, а већ годинама беже од Реала, Барсе и осталих змајева из ЕЛ. Па нек одиграју једну јачу, да виде колико су ништа😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA