≫ 

Zvezda se raspala u produžetku: Crveno-beli ispustili +14 i nastavili crni niz u Evroligi

Alba bolja posle dodatnih pet minuta i sjajne napadačke role u poslednjoj deonici

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Pioniru od berlinske Albe rezultatom 90:84, u okviru 14. kola Evrolige, i na taj način su vezali peti uzastopni poraz u najelitnijem takmičenju.

Crveno-beli su imali +14 u poslednjoj deonici, potom su dozvolili rivalu da se trojkama vrati u meč i povede u finišu, ali je Džordan Lojd vezao pet poena na ulasku u poslednji minut. Ipak, Alba je imala poslednji napad posle kog je Sikma otišao na liniju penala i na 1.3 sekunde odveo svoj tim u produžetak.

A tamo Zvezda jednostavno nije imala ni snage i ni koncentracije, dok je prednost gostiju rasla iz napada u napad i već na dva minuta do kraja produžetka bilo je jasno da će Alba stići do skora 6-7, dok je Zvezda sada na 4-10!

Zvezda je praktično poklonila pobedu Albi koja je u toj poslednjoj deonici samo sipala trojke na koš crveno-belih. Čak i u toj situaciji crveno-beli su donekle odbranili taj poslednji napad Albe, ali su dozvolili Sikmi da napravi ofanzivni skok i ode na pomenutu liniju penala. Imala je Zvezda 1.3 sekunde da uputi šut, Volden je dobio loptu i pogodio trojku, ali je kasno izbacio loptu i poeni nisu priznati.

Lojd je sa 21 poenom bio najefikasniji u redovima Zvezde, ali vredi pomenuti da je svoje prve poene ubacio tek u 30. minutu. Dobrić je imao dobru rolu sa 13 poena, O'Brajant je ubacio 12, Volden je imao devet, a Uskoković osam. Rit je zabeležio šest, Davidovac i Jagodić - Kuridža po četiri, Simanić i Lazić po tri i Kuzmić jedan.

S druge strane, Lo i Siva su bili najbolji u redovima Albe. Prvi je ubacio 21, drugi 19, a pratio ih je Tieman sa 13. Sikma i Gifi su imali po devet, a Grejndžer osam.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Loše je Zvezda počela meč i to se posebno odnosilo na igru u napadu. Lazić je u 2. minutu pogodio za prve poene crveno-belih koji su imali dosta problema u odbrani da sačuvaju ofanzivan skok gostujućeg tima.

Alba je u 5. minutu imala prednost od 11:5, da bi Zvezda prvi put povela u 9. minutu nakon trojke mladog Uskokovića. Vredi pomenuti da je Zvezda u timk trenucima stisla u odbrani, ali i to da je Pablo Aito promešao sastav pred kraj prve četvrtine koju su crveno-beli dobili sa 16:15.

Volden i Dobrić su na samom početku druge deonice pogodili dve vezane trojke i Zvezda je vrlo brzo otišla na 24:15. Prednost je kratko trajala, jer je GIfaj vezao pet poena i smanjio prednost (24:20) koja je opet porasla u 17. minutu.

Dobrić je pogodio još jednu trojku, Rit je ubacio za dva i Zvezda je imala 31:22 na svom kontu. Usledila je potom dobra odbrana, dok je na drugoj strani Dobrić pogodio svoj osmi poen iz kontranapada za prvu dvocifrenu prednost crveno-belih.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Loj, koji je inače bio nevidljiv u prvom poluvremenu, napravio je nesportsku grešku u 18. minutu i Alba je u tim trenucima vezala sedam poena i u potpunosti se vratila u igru. Imala je Zvezda napad na 37:31 poslednjem minutu druge deonice, Davidovac nije pogodio trojku, ali Šnajder na drugoj strani jeste i rezultat na poluvremenu je bio 37:34.

Uskoković je trojkom otvorio drugo poluvreme, a treću deonicu mladi plej završio je sa osam poena. Sredinom iste crveno-beli su krenuli da dižu svoju razliku, iako su već u 22. minutu izašli iz bonusa.

Zvezda je dvocifrenu prednost vratila u 27. minutu psole ukradene lopte Simanića i poena Dobrića, da bi i Simanić potom pogodio trojku za najvećih +14 - 55:41.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Vratio je Lo trojku već u sledećem napadu, da bi se i Lojd u 30. minutu prvi put upisao u strelce (57:46). Amerikanac je promašio trojku uz zvuk sirene za novo dvocifreno vođstvo, ali je poslednju četvrtinu otvorio sa dva vezana precizna šuta van lionije 6.75. Međutim, Alba je preko Sive i Loa vratila dve trojke i istopila -14 u 33. minutu.

Pomenuta dva igrača su do 35. minuta ubacili još tri trojke i Alba je smanjila na 69:65. Vredi pomenuti da je Dobrić u tim trenucima blokadom zaustavio kontranapad blokadom, te i sam pogodio šut za tri poena, što je bio glavni razlog minimalnog vođstva crveno-belih.

Alba je na dva minuta do kraja meča povela sa 72:71, da bi LOjd ubacio tri slobodna bacanja, potom i flouter. Imala je Zvezda i napad na 76:74, da bi usledila pomenuta drama i poraz.

Crveno-beli naredni meč takođe igraju kod kuće, ovoga puta protiv Valensije koja je u vrhu Evrolige.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pinokio

    15. decembar 2020 | 20:37

    Ejjj moj Obradovicu zamisli odbranu koju igras kad ti protivnik ubaci 5 trojki za redom,, ovo odkad pratim kosarku nisam video,, nije cudo sto se nigdje vise od jedne sezone zadrzao sad se vidi i zasto,,

  • Hoho

    15. decembar 2020 | 21:27

    Ne postaje se veliki klub poput Partizana preko noći i sa velikom lovom koju vam pumpa voljeni lider..onaj iz Orvelovog " 1984". Eto za početak morate bar jedan F4 da imate u istoriji..maloj doduše. Pa za posle cemo da vidimo ..nema ljutnje hahah

  • Doktor

    15. decembar 2020 | 23:32

    Neko ko je sam selektirao ovu ekipu, dovodio ono što mu je bila želja, dobio odrešene ruke, dobio poverenje navijača, uprave kluba, promovisao ideju o plej ofu Evrolige, jer je napokon skockao klub po volji.... sada, iz utakmice u utakmicu, dokazuje da je sve promašio. Strance, stručni štab, domaće igrače (premalo ih) koji šansu dobijaju na kašičicu, sve zarad forsiranja neubedljivih amerikanaca... Posle svega, Saša Obradoviću, TI SI najveći PROMAŠAJ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA