≫ 

Stiže Valensija, Obradović priziva bolje dane: Valjda će nam se situacija preokrenuti sa ovim mečom

Trener Zvezde očekuje reakciju ekipe

  • 35

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na rezultatskoj nizbrdici, klize ka provaliji, i sve su bliži tome da preuzmu "fenjer" u Evroligi. Poraženi su na osam od poslednjih devet evroligaških utakmica, istina nisu imali ni sreće na nekoliko duela odlučenih u samoj završnici, ali slika je svakako zabrinjavajuća - i to pred dolazak moćne Valensije (petak, 19.00).

Španski tim stiže kao trećeplasirani na tabeli, posle autoritativnog trijumfa u Atini protiv Olimpijakosa.

Otud i pitanje svih pitanja - može li Zvezda protiv takvog rivala da prekine crni niz?

- Valensija je jedna od najboljih evroligaških ekipa, dobro popunjena sa velikim pojačanjima. Vidi se da imaju velike ambicije i kroz pojačanja koja su im stigla, poput Kalinića, Prepeliča i Vilijamsa, uz starosedeoce na čelu sa Dubljevićem. Dugo su zajedno i znaju da igraju na velikom nivou. Pokazali su pravu veličinu sad protiv Olimpijakosa, koji ni u jednom momentu nije ugrozio vođstvo niti je imao šasnu da pobedi. Dolazi nam sigurno jak protivnik, i to je prilika da mi posle ovih situacija i poraza, i načina na koji smo izgubili, povratimo samopouzdanje i čekamo bolja vremena - kaže o rivalu trener Zvezde Saša Obradović.

Strateg crveno-belih veruje da ekipa može u nasjorije vreme da se izdgne i pokrene se rezultatski psole nekoliko bolnih poraza.

- Neko reče da smo osam utakmica izgubili tako na kraju, i stvarno malo deluje deprimirajuće. Na kraju, nekada smo igrali i loše, ali smo dolazili u situaciju da pobedimo. Zapravo, nismo igrali najbolje, neću da kažem da smo loše igrali, jer čim igraš Evroligu na jedan posed, znači da si sigurno nešto dobro uradio. Nekad to izgleda malo sporije, nekad izgleda malo neprecizno u napadu, nekad i spejsinzi nisu najbolji u napadu... Mi smo na kraju te utakmice izgubili i sigurno da postoji određena doza nesigurnosti kada treba da se reši meč, ali opet učeći iz takvih utakmica se postaje pravi. To svi čekaju, taj period, gde kažeš "daj loptu, ja hoću da rešim". Mi u ovim situacijama smo imali nesreću da nismo na najbolji način rešavali utakmicu i verujem da će to da se okrene.

Obradović je dodao da će Lengston Hol biti u kombinaciji za meč, ali da će se još videti da li će zaigrati pošto je izašao iz povrede.

Zvezda psole 14 utakmica ima samo četiri pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • m

    17. decembar 2020 | 21:48

    Sve će se preokrenuti tek onda kada ti odeš, a dođe trener

  • W

    17. decembar 2020 | 20:46

    Vratite Radonjića!

  • Zoki

    17. decembar 2020 | 20:41

    Sale legendo, nemas igru koja pocinje od dobre odbrane koje takodje nema. Disciplina nula, svi kojima su svete boje u ♥ smo bili za tebe, ali si razocarao. Jos zar nismo primetili ni kod tebe a za igrace da ne govorimo. Napred Zvezdo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA